Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 08. 2019. Žagubica

Izvor: SO Žagubica

Održani „Pantelejski susreti"

U naselju Milanovac, na dan Svetog Pantelejmona, ove godine održani su 9. Pantelejski susreti, manifestacija po kojoj je Milanovac prepoznatljiv.

Programu je prethodio defile svih  učesnika, gostiju iz Кrepoljina i Leskova, kao i domaćina predvođenih čelnicima lokalne samouprave, kroz centar naselja do osnovne škole, gde se tradicionalno održava manifestacija. Bogat celovečernji kulturnoumetnički program otvorio je zamenik predsednika Opštine Žagubica Predrag Ivković.

Manifestacija, osnovana na inicijativu meštana, od kojih je većina na privremenom radu u inostranstvu, a za koje je ovo jedinstvena prilika da se okupe i uživaju u bogatom kulturno –umetničkom programu traje skoro deceniju i svake godine okuplja sve veći broj posetilaca koji su ove godine  uživali u spletovima igara u izvođenju КUD – a “ Mladost” Кrepoljin i КUD – a “ Leskovo” iz susedne  opštine Majdanpek,  kao i uz  blistave glasove Sofije Savić i Andrijane Milosavljević iz Кrepoljina, u  pratnji mlade solistkinje na gitari Nevene Obradović iz Milanovca.

Na kraju programa svim sponzorima, zaslužnim institucijama i pojedincima dodeljene su zahvalnice.

Manifestaciju je organizovala MZ “Vrelo“ Milanovac, Suorganizatori manifestacije  su Turistička organizacija opštine Žagubica i КPC “ Jovan Šerbanović” Žagubica. Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Žagubica.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije