Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 08. 2019. Smederevo

Izvor: Grad Smederevo

Uređenje i modernizacija putnih prelaza u Smederevu

Grad Smederevo je u saradnji sa preduzećem ''Infrastruktura Železnice Srbije'' obezbedio da se u narednom periodu na teritoriji grada urede i modernizuju tri putna prelaza preko železničke pruge, čije će radove finansirati ''Infrastruktura Železnice Srbije''.

Reč je o savremenoj horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, koja se - prema rečima nadležnih iz ''Infrastrukture Železnice Srbije'' - do sada pokazala kao vrlo efikasan način obezbeđenja putnih prelaza i povećanja bezbednosti, kako drumskog tako i železničkog saobraćaja.

Signalizacija podrazumeva set fluorescentnih vertikalnih saobraćajnih znakova koji će biti postavljeni na saobraćajnicama obostrano ispred putnih prelaza, kao i postavljanje vibro traka na kolovozu, koje služe za usporavanje drumskog saobraćaja u blizini putnih prelaza.

Uređenjem i osavremenjavanjem nekih od najkritičnijih i najprometnijih putnih prelaza na teritoriji grada - čije će lokacije biti utvrđene u saradnji sa stručnim službama ''Infrastrukture Železnice Srbije'' - bezbednost odvijanja drumskog saobraćaja preko ovih prelaza, ali i bezbednost železničkog saobraćaja podići će se na znatno viši nivo. 

Nema komentara.

Ostavi komentar