Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Od 1. septembra jednosmenski rad u školi Miloš Savić iz Lučice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 08. 2019. Beograd, Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93, Večernje novosti

Od 1. septembra jednosmenski rad u školi Miloš Savić iz Lučice

Ministarstvo prosvete je objavilo spisak škola u kome će se od 1. septembra primenjivati jednosmenski rad.

Na teritoriji grada Požarevca od početka školske godine jednosmenski rad će se odvijati u Osnovnoj školi Miloš Savić iz Lučice. Na teritoriji okruga jednosmenska rad će se primenjivati u ovim osnovnim školama: Vuk Karadžić Maijlovic, Veljko Dugošević Braničevo, Jovan Šebanović Krepoljin, Ugrin Branković Kučevo, Jovan Šerbanović Ranovac, Veljko Dugošević Turija.

Prema planu ministarstva Đaci će u popodnevnim satima imati slobodne aktivnosti, a Ministarstvo prosvete osmislilo je 50 aktivnosti na koje će učenici moći da utroše popodne. Svaka škola odlučivaće kojim aktivnostima će se baviti učenici, a to će zavisiti od interesovanja đaka i mogućnosti da se obezbedi nastavni kadar. Dodatnu nastavu moći će da pohađaju sva deca od prvog do osmog razreda, ukoliko to žele.

- Jednosmenska nastava biće organizovana u 200 osnovnih škola i ukupno 300 objekata - potvrđuje, za "Novosti", ministar prosvete Mladen Šarčević. - Novi model nastave biće organizovan u svim školama u kojima postoje uslovi za to. Mnoge već ispunjavaju uslove, a u nekim objektima u toku su građevinski radovi, kako bi prostor bio prilagođen novim potrebama. Recimo, u nekim školama učionice su ogromne, imaju po sto kvadrata, pa će prostorije biti pregrađene i tako ćemo dobiti više učionica. Gde su radovi mali, škole ih izvode uz pomoć lokalnih samouprava, a za veće radove sredstva obezbeđuje Ministarstvo prosvete.

Ministar Šarčević je ranije rekao da je Ministarstvo imalo u vidu radno vreme roditelja koji u velikom broju rade od devet do 17 časova, a nekada i duže, pa će ovaj model pomoći da deca budu "zbrinuta" dok su im roditelji na poslu, a imaće i mogućnost da nešto dodatno nauče.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar