Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: RTS, swisspro.org.rs

Produžen rok za prijave na konkurs „SwissPro“

Za nedelju dana je produžen rok za prijave za podršku lokalnim samoupravama za unapređenje e-Uprave. Do 26. avgusta lokalne samouprave mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera. Dragan Mladenović, savetnik programa "Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti" kaže za RTS da očekuje da broj projektnih predloga dostigne 60.

Pravo učešća na javnom pozivu ima 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije i regiona Južne i Istočne Srbije. Lokalne samouprave u predlozima projekata mogu da konkurišu za nabavku IT opreme i licenciranog softvera u vrednosti od 7.000 do 9.000 evra, kao i da navedu koji vid tehničke podrške im je potreban da bi unapredile eUpravu.

U skladu sa nacionalnim okvirom, program Swiss PRO će lokalnim samoupravama pružiti tehničku podršku prilagođenu njihovim individualnim potrebama kako bi se, između ostalog, razvili interni procesi i procedure, unapredila primena elektronskog upravnog postupka (eZUP-a), razvile postojeće ili nove eUsluge, te izradila rešenja za internet prezentacije jedinica lokalnih samouprava.

Pravo da konkurišu imaju lokalne samouprave sa područja Braničevskog okruga.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar