Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Najavljene 56. Ljubičevske konjičke igre, nagradni fond isti kao prošle godine
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 08. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Najavljene 56. Ljubičevske konjičke igre, nagradni fond isti kao prošle godine

U ergeli Ljubičevo najvaljene su 56. Ljubičevske konjičke igre. Nagradni fond biće u nivou prošlogodišnjeg i iznosiće oko 8 milona dinara.

Za učesnike višeboja biće izdvojeno oko 2 miliona dinara, pobednik višeboja dobiće 625 000 dinara. Fond glavne galopske trke “Ljubičevo” je 2 miliona dinara, a prvo mesto osvaja million dinara. Što se tiče kasačke trke “Knez Mihajlo” ukupan fond je 800.000 dinara, a pobednik dobija 400.000 dinara.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca pozvao je građane Požarevca i Srbije da posete grad sledeće nedelje i da prisustvuju jednoj jedinstvenoj konjičkoj manifestaciju u svetu.  On je rekao da će na i ove godine uzeti učešće takmičari iz svih zemalja regiona. Ilić je takođe rekao da su bili i dodatni radovi na samom hipodromu.

„Sam hipodrom je osvežen i izvršena je rekonstrukcija u onom delu gde gosti treba da se osećaju prijatno. Takođe postavljen je i semafor i tako će svi posetioci hipodroma moći da vide vreme koje je svaki takmičar imao. To je posebno zanimljivo u višeboju“ rekao je Ilić.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacije grada Požarevca najavio je program i istakao da će se muzički deo programa odvijati na dve bine. On je rekao da će ovogodišnji defile imati posebnu temu.

„Ove godine defile će, kao predhodne dve, tri godine, imati novu temu. Temu još ne bih da saopštavam kako bi posetioci i građani je doživeli autentično na licu mesta. Što se tiče počasnog viteza, mi trenutno imamo ime dobitnika ali pokušavamo da obezbedimo kontakt sa njim. U slučaju da ne obezbedimo kontakt sa dobitnikom možda ćemo ovu godinu i preskočiti“ rekao je Baldić.

Olivera Nikodijević, direktor marketinga Apatniske pivare je kazala da je ovo treća godina od kada je pivara odlučila da podrži igre.

„Požarevac ima posebnu ulogu u našem projektu „Tvoj grad, tvoja snaga“, zato što je naš prvenac. Mi smo pre tri godine krenuli sa etiketama i sa posebnom jednom kampanjom i saradnjom sa gradom. Tada smo prvi put pustili na tržište etikete koje imaju naš znak ali ispod ne piše „Jelen pivo“  nego piše Požarevac. Apsolutno uzimajući i odajući poštu svemu onome što stoji iza imena i grada Požarevca“ rekla je Olivera Nikodijević.

Ko će otvoriti 56. Ljubičevske konjičke igre biće poznatu u toku sledeće nedelja. Cene ulaznica za finalni dan u nedelju 1. septrembra biće kao i prošle godine. Bočne tribine koštaće 300 dinara, dok će donja centralna tribina koštati 1000 dinara.

Pokrovitelj 56. Ljubičevskih konjičkih igara je predesednik republike Srbije, a glavni sponzor Apatinska pivara.

Više o programu možete pročitati OVDE.

Više o ceni muzičkih programa možete pročitati OVDE.

sub

24.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:59

Vatromet

Prosto ne mogu da verujem da toliki raskoš prođe bez vatrometa.
Milion ili dva pa šta je to za nas, prihodovao grad od prodaje magle.
Nadam se da nas neće obrukati i izneveriti, ajmo onako široko, da svi čuju kad je Brena bila, da se pamti

Odgovori
sub

24.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:52

Pitanje

Jel znate bi za sramotu?

Odgovori
sub

24.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 06:22

Struja

Nadam se da ce vam nestajati struja u toku veceri na mili sekundu nekoliko puta kao sto nama nestaje ujutru mesecima.Niko da se oglasi,ma vas nista zivo ne zanima.Znamo epsov problem i vi tu ne mozete nista a i nema suske da uzmete ako bi pogodili neki posao.Ziveo Grand

Odgovori
sub

24.08.

2019.

Sasa [neregistrovani] u 00:36

Hleba i igara

Dok ćete da trupkate pored Granduše zaboravljate da je gradska vlast ona najgora što je mogao grad da dobije. Silna hapšenja a očekujemo još, verovatno bez epiloga treba da vam skrene pažnju da stvarno nešto ne valja. Igara će biti a dali ćete imati za hleba razmislite dobro pre nego što zatrupkate pod binu

Odgovori
pet

23.08.

2019.

grobovlasnik [neregistrovani] u 18:59

da vidimo, šta smo imali ovde...

svaki sekund ove šarade, koju zovu LjKI, košta. košta priča prezidenta Skupštine, priča onog, kako se zove... nebitno, priča ove, kako se zove... nebitno. košta stajanje u plaštu, sekund na teveu, koštaju bilbordi, štampa, pevači, tupavi defilei, na nivou osnovoškolske predstave, mnogo para. a gde je tu muzika?, upitao bi svaki kršten, jel' da druže prezidente, konobar. muzike nema. jede se, pije, hvališe, neko omasti brke (vidi sliku), a da li se zaradi? da li je Seljanovac valjano predstavljen? čini se da jeste, sve dok je ovakvih. tvrdim da niko nikada nije uradio nekakav, bilo kakav, biznis plan, studiju opravdanosti... šta god. bude tu sponzora, proda se par karata, uglavnom javnim preduzećima koja "kupuju" trke i to je sve. ima li Seljanovac nekakav berićet? tvrdim da ne- te "igre" su bunar bez dna, traćenje vremena, para i ostatka pristojnosti koje je zaostalo u Seljanovcu. to nešto, "igre", treba svesti na minimum, ako ćemo da se držimo postpartizanskih tradicija.
zapravo, sve se svodi na misao jednog mudrog Seljanovčanina- "Požarevac je", veli on, "grad svinjara, ne konjara".

Odgovori
pet

23.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:47

Dika

Ponosim se sa vama

Odgovori
pet

23.08.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:02

1000 dinara

Odakle mi, bolje da ste karte obezbedili da budu besplatne. Ne gospoda plaćaju milione za pevače. Bojkot.

Odgovori

Ostavi komentar