Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 09. 2019. Smederevo

Izvor: RTS

Šahovki turnir osoba sa invaliditetom

Povodom 132. Smederevske jeseni, udruženje distrofičara Smedereva organizuje šahovski turnir na kojem učestvuju takmičari iz cele Srbije.

Osobe sa mišićnom distrofijom često su ograničene u izboru aktivnosti kojima mogu da olakšaju tegobe i ispune vreme. Igranje šaha, jedan je od načina da se okupe i razmenjuju iskustva sa drugim obolelima od ove bolesti.

Udruženje distofičara grada Smedereva „Bolji život", nekoliko godina organizuje, ali i obilazi turnire širom Srbije. Tradicionalni šahovski turnir u okviru manifestacije Smederevska jesen, okupila je brojne goste i takmičare, a iz udruženja ističu da im ovakva okupljanja mnogo znače.

„Mi smo hteli sa ovim turnitom da naše ljude podstaknemo, pošto se osobe sa invaloditeom, odnosno mišićnom distrofijom, jedino se bave šahom, onda smo hteli da ih izvedemo iz kuće da bi se družili i da bi ljudi mali videli kako to sve izgleda", objašnjava Vlado Dodić, predsednik Udruženja "Bolji život".

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kažu da je obaveza i odgovornost države da brine o građanima čija su prava najviše ugrožena, jer se kroz taj odnos, kažu, meri stepen razvijenosti jednog društva.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar