Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 09. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: Večernje novosti

Firmarina se može platiti i preko interneta

Preduzeća u Srbiji više ne moraju da šalju zaposlene u opštine kako bi prijavili i platili taksu za isticanje imena firme, poznatu firmarinu. Odnedavno je ovo moguće uraditi elektronski.

Izbegavanje opštinskih šaltera je moguće za firme i njihove knjigovođe ukoliko koriste kvalifikovani elektronski sertifikat.

- Ove godine napravljen je iskorak kada je u pitanju rad portala lokalnih poreskih administracija i omogućena je još jedna bitna funkcionalnost, a to je da sva pravna lica mogu elektronskim putem da podnesu prijavu za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru - istakao je Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i e-upravu.

- Na portalu svako preduzeće može da proveri iznos zaduženja, ili pretplate.Potrebno je samo da se loguje na sistem lpa.gov.rs i podnese svoje podatke, a uvidom u obaveze, može i odmah da elektronski plati - kaže Jelena Bojović, direktorka za regulatornu reformu u NALED. - Umesto dva sata, sve se završava za pet minuta. Štedi se vreme i lokalnim samoupravama. Očekujemo da u narednoj godini i Svetska banka prepozna ovu reformu u svom izveštaju "Duing biznis".

VIše informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije