Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Semafori u kvaru od početka školske godine. Raskinut ugovor o održavanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Semafori u kvaru od početka školske godine. Raskinut ugovor o održavanju

Za nevericu je da čak ni posle dve nedelje od početka školske godine semafori ispred nekoliko škola u Požarevcu ne rade. Grad je danas saopštio da je raskinuo ugovor o održavanju semafora. U saopštenju je navedeno da će biti raspisana nova javna nabavka.

Školska godina je počela prošle nedelje, a roditelji i deca ispred nekoliko škola bili su iznenađeni zbog toga što semafori nisu funkcionisali, odnosno nisu bili ispravni.

Na ove slučajeve ukazali su korisnici društvenih mreža koji su naveli da postoje problemi ispred Dositeja, Vuka i Svetog Save. Ispred ove poslednje škole semafor je „mrtav“ već duže vreme, a jedina stvar koja se promenila je to što je u međuvremenu sa jednog stuba skinuta tabla sa svetlosnom signalizacijom.  

Reakcija lokalne samouprave raskidom ugovora zbog neispunjavanja ugovornih obaveza dolazi u trenutku kada je situacija sa semaforima u gradu postala krajnje iritantna za sve učesnike u saobraćaju jer je opšti utisak da se signalizacija loše održava u svim delovima grada.

U saopštenju koje je danas prosleđeno medijima se navodi da je gradska uprava o raskidu ugovora obavestila saobraćajnu policiju, kako bi se povećao nadzor u blizini škola.

U dopisu piše i da je proverena ispravnost horizontalne i vertikalne signalizacije. U grdskoj upravi kažu da apeluju i mole učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju postojeću signalizaciju kada semafori ne rade.

Inače, Grad je imao zaključen jednogodišnji ugovor sa preduzećima "Gorionik" iz Salakovca i "Procesor elektronika" iz Valjeva. Ugovor sa ove dve firme koje su dale zajedničku ponudu zaključen je 7.maja 2019.godine na vrednost od 3.314.118 dinara. 

čet

12.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:24

izgorionik

jel ima neka čorba u ovom gradu da gorionik nije mirođija?

Odgovori
čet

12.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:59

Raspad

Sve sto se uradi u gradu ne traje duže od dve godine.

Odgovori
sre

11.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:40

Gori

S kojim pravom ukidaju Gorioniku ugovor?! Neko će da nagrabusi debelo.

Odgovori
sre

11.09.

2019.

dane [neregistrovani] u 18:11

android

Dobro ste se setili da raskinete ugovor.Do sada su semafori tedovno odrzavani.Vratite proslog izvodjaca.

Odgovori
sre

11.09.

2019.

Buvljačar [neregistrovani] u 17:26

Re: baš je lepo biti glub

Pa, parkiraj nepropisno kao i svaki naš sugrađanin. Policija je po kancelarijama, niko neće da te dira. Oni ionako štite poredak (čitaj vlast), a ne red.

Odgovori
sre

11.09.

2019.

Maza [neregistrovani] u 13:24

baš je lepo biti glup!

da li je tačno da saobrćajne znakove postavljaju priučeni ljudi iz JP Parking servisa, a izgleda da je tačno jer ni svoje table ne znaju da postavljaju gde treba. Veliki problemi su ulici Čede Vasovića i Moše Pijade kod autobuske, nema znakova za zone i parkiranje a vrše naplatu i izdaju kazne.

Odgovori
sre

11.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:15

Garancija

Dosta i radili

Odgovori

Ostavi komentar