Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93, Nedavimobeograd, Jasnoiglasno,Danas

Razdvajanja u Građanskom frontu

Kako je objavljeno na internet strani organizacije „Ne da(vi)mo Beograd“, četiri udruženja građana iz Srbije više nisu članovi Građanskog fronta, među njima i „Jasno i glasno“ iz Požarevca.

Građanski front se zahvalio na saradnji i zajedničkom radu organizacijama Samo lokalno iz Bečeja, Lokalnoj alternativi iz Vrbasa, Jasno i glasno iz Požarevca i Samo jako iz Mladenovaca koje više nisu članice asocijacije.

„Uprkos tome što se naše strategije političkog delovanja razlikuju, verujemo da delimo zajedničku viziju slobodne, demokratske Srbije u kojoj se poštuju ljudska, politička i socio-ekonomska prava građana, i stoga ostajemo otvoreni za saradnju po konkretnim pitanjima“, navedeno je između ostalog u ovoj informaciji.

U međuvremenu, oglasile su i članice koje tvrde da su istupile iz "fronta".  

"Nakon ozbiljne analize dosadašnjeg rada Građanskog fronta došli smo do zaključka da nismo uspeli da stvorimo funkcionalan format koji bi svojim delovanjem blagotvorno uticao na oporavak obolele političke scene i konkretnim radom doprineo rešavanju realnih problema građana Srbije", navedeno je između ostalog u zajedničkom saopštenju 4 udruženja. 

Građanski front je formiran sredinom aprila ove godine. Tada je 12 lokalnih organizacija iz Srbije  potpisalo zajedničku platformu u delovanju.

Da postoje ozbiljne nesuglasice i razdvajanja na liniji građanskih inicijativa po gradovima, pokazuju i dešavanja u Pokretu slobodnih stanara iz Niša koji je deo Građanskog fronta.  Mediji pišu o međusobnim optužbama i netrpeljivosti unutar niškog pokreta, što jedan deo članova potvrđuje, a drugi negira. Jedno od pitanja koje se provlači je i dalji vid političkog delovanja. Tačnije, izbor između građanskog i političkog aktivizma, odnosno učešća na izborima.

pet

13.09.

2019.

peja kostolac [neregistrovani] u 10:55

ma dobro i do sad da je trajalo

Jasno i glasno treba reći.
Tačna je izreka koja glasi.
Dva Srbina tri stranke.

Odgovori

Ostavi komentar