Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Obezbeđenje na Čačalici drugu godinu za redom

Drugu godinu za redom Grad Požarevac pribavlja usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja na spomen-parku Čačalica. Sa firmom Dobergard iz Beograda zaključen je ugovor do kraja jula naredne godine u vrednosti od oko 2,4 miliona dinara sa PDV-om.

Čačalica je jedno od omiljenih izletišta u Požarevcu i prostor koji građani koriste za razonodu, a prošle godine je uvođenje obezbeđenja na izazvalo negativne reakcije u delu javnosti.  U jednom trenutku reagovala je i lokalna samouprava koja je saopštila da su pojedini mediji „slučajnim ili namernim“ propustom interpretirali ovlašćenja koje će imati pripadnici obezbeđenja.

Jedan od problema u spomen-parku su bile sporadične vandalske aktivnosti, pa je uvođenje obezbeđenje imalo smisla u pogledu zaštite objekata na ovom prostoru.

Izvesno je i da bi narednih godina Čačalica trebalo da bude pod obezbeđenjem. U dugoročnim planovima ovaj spomen park bi trebalo da se dodatno uredi i da se unaprede sadržaji u njemu. Park je sada delimično ograđen i moguće je da mu se pristupi alternativnim pešačkim stazama na više mesta. U planu grada je da čitav kompleks u budućnosti bude ograđen i pod nadzorom kako bi se sprečila devastacija.

pet

13.09.

2019.

XY [neregistrovani] u 23:04

Sta oni rade

Na ulazu u Spomen park...da se podsetimo sta je Cacalica...stoji tabla sta se sme a sta ne...npr.kucici se vode i pustaju iako na tabli pise da je zabranjeno....skuplja se lekovito bilje i lome grane iako pise da je zabranjeno itd.itd.Najmorbidnija stvar je trening centar u spomen parku u kome su vrsene razne vrste streljanja...

Odgovori
pet

13.09.

2019.

Čačalica Man [neregistrovani] u 22:20

Stavili pare u džep

Zanimljivo ! Svaki dan sam na Čačalici i nikad nisam video nikakvo obezbeđenje.

Odgovori

Ostavi komentar