Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 09. 2019.

Izvor: Večernje Novosti

Deca su zakonom obavezna da brinu o roditeljima

I u Srbiji postoje propisi koji jasno ukazuju da potomci ne smeju da zanemare stare, ali ih mnogi ne poštuju. Mnogi problemi nastaju kada se ne uredi situacija oko porodičnog nasledstva.

Među braćom i sestrama često nastaju svađe kada roditelji postanu dementni ili nepokretni, a deca sumnjaju da je imovina već ostavljena bratu ili sestri, pa odbijaju da snose deo troškova za dom ili lečenje.

U izuzetno neprijatnom položaju nađu se advokati i pravnici kada roditelji ne urede situaciju oko porodičnog nasledstva, a zdravlje im oslabi i više nisu u stanju da odlučuju. Ovakvu situaciju nekada dodatno komplikuje demencija roditelja kojeg treba smestiti u dom, a među decom vlada nepoverenje kome je ostavio imovinu.

Advokat Aleksandar Vučetić kaže da su deca obavezna prema zakonu da izdržavaju onemoćalog roditelja, da ga zdravstveno zbrinu, kao i da brinu o njemu do kraja života.

Više informacija možete pročitati OVDE.


pet

13.09.

2019.

sirotinja [neregistrovani] u 11:05

Siroti narod, bedan i gladan

Zasto se vas novinarski tim ne upusti u pravo istrazivacko novinarstvo medju ljude pa dan pita bas te penzionere kako zive sa penzijom od 20 000 i to ko je srecan da ima 20 000?

Odgovori
pet

13.09.

2019.

Glad [neregistrovani] u 11:03

Gladnan narod

Kad su penzineri gladni sa penzijama od 15 000 stvarno sramota, naravno da ce da budu izdrzavana od svoje dece, koja imaju i svoju decu i stare roditelje na ledjima sa platama malim gde samo po jedan clan radi . Pa se pitate sto nas ima malo . Sta mozes sa penzijom od 15000 Dajte nam strucnjaka ko odlucuje o penzijma da nam objasni kako je rastegliti za lekove, hranu i komjnalije. A onda nam posaljite izvrsitelje da se bogate uzimajuci nam kuce koje smo postenim radom sticali.

Odgovori

Ostavi komentar