Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  „Dositej“ na dva sprata najverovatnije do naredne jeseni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

„Dositej“ na dva sprata najverovatnije do naredne jeseni

Najavljena rekonstrukcija i dogradnja objekta osnovne škole „Dositej Obradović“ uslediće najverovatnije naredne godine tokom letnjeg raspusta. Gradonačelnik kaže da je projekat završen i da je cilj da se u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja izvrši rekonstrukcija i dogradnja čime će škola moći da pređe u model nastave u jednoj smeni.

O rekonstrukciji ove škole priča se u poslednje dve godine. Bane Spasović kaže da je bilo određenih problema, ali da je na kraju potvrđen projekat rekonstrukcije i dobijeni lokacijski uslovi za izgranju. Ostaje da se konkuriše za sredstva kod vladine kancelarije i odredi period kada će građevinski radovi i opremanje biti izvedeni.

Inače, u „Dositeju“ su postojeći kapaciteti kompleksa nedovoljni da zadovolje parametar od 20 do 25 kvadrata po učeniku, zbog čega je u odnosu na sadašnji broj učenika nužno proširenje koje je projektom ostvarivo nadgradnjom jednog sprata.

Projekat za objekat rekonstrukcije i nadgradnje još nije objavljen među potvrđenim urbanističkim projektima na sajtu gradske uprave, a prema projektnom zadatku i rešenju koje je bilo na javnom uvidu,  dogradnjom još jednog sprata, sadašnji broj učenika bi sa 820 mogao da se poveća za oko 300 učenika, s tim što dodatna etaža ne bi narušavala sadašnji izgled objekta.

Rekonstrukcija ne bi trebalo da dovede do kompleksnijih izmena u unutrašnjoj organizaciji prostora.  Izmene se uglavnom odnose na ukrupnjavanja i pregrađivanja određenih prostorija, čime bi se dobile funkcionalnije celine za nove namene.

čet

19.09.

2019.

Boki [neregistrovani] u 17:23

sramota

Uvek napišem komentar kada ovo pročitam, kao da druge škole ne postoje kao na primer Vuk Karadžić, škola nosi veliko ime, a u najgorem je stanju tu se ne ulaže ni jedan jedini dinar dok se Dositej renovira svake godine, to inače liči i na celokupnu situacuju u zemlji nekom sve nekom ništa. U Vuk Karadžić školi ni dvorište neće da srede noge da polomiš, moje dete je već šest godina u toj školi tamo je vreme stalo i nikoga nije briga važno je da se Dositej stalno šminka.

Odgovori
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:04

Obrazovno-kulturno

Ako je zgrada pod zastitom kao spomenik kulture, na njoj apsolutno nista ne sme da se menja, cak ni ovi prozori ovakvi nisu smeli da se stave, a pogotovo ne sme da se nadzidjuje i tako menja kompletan izgled zgrade. Bruka jedna koliko se nema pojma.

Odgovori
pon

16.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:17

nula iz istorije

"Школска зграда је старијег датума, налази се у центру града и под заштитом је државе као споменик културе. Историјски гледано од далеке 1733. године ". Hoćete da napravite od zaštićene zgrade ruglo kao i sve ostalo u gradu. U inostranstvu bi to cuvali, a ne dogradjivali i kalemili......

Odgovori
ned

15.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:20

Re: 012

Sticajem okolnosti radim u jednoj školi, kadar stručan kao i u Dositeju, nego "videla žaba da se konji kuju pa i ona digla noge". A i sam sam dositejac, ali dete sutradan nikad u tu školu.

Odgovori
sub

14.09.

2019.

012 [neregistrovani] u 11:27

Re:

Na teritoriji grada Pozarevca svako ima pravo da upiše dete u koju skolu zeli,a to sto se svi guraju u Dositej valjda nesto znaci,mozda stručan kadar

Odgovori
sub

14.09.

2019.

Nadica [neregistrovani] u 08:42

Dositej

Moje dete je trenutno u Dositeju. Učionica više liči na neku ostavu koliko je mala. Deca mogu samo da se provuku izmedju do svog mesta. Uradite tu dogradnju već jednom.

Odgovori
pet

13.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:31

Tako je

Ja ne znam na koji način Dositej svake godine upisuje sve više i više dece, dok bi ostale škole trebalo, valjda, da se ugase? Zašto samo Dositej da se sređuje, a ostale škole da se raspadaju? Ko tu ima interesa? I hoće li neko da odgovara što će novi prozori, koji su postavljeni na školi, morati da se skidaju jer "neko" nije pitao Zavod za zašt. spom. kul. iz Smedereva da li sme da se to radi?

Odgovori
pet

13.09.

2019.

roditelj djaka prvaka [neregistrovani] u 20:01

Bruka od organizacije

Nije bilo bas toliko davno da sam ja isao u skolu, do duse moja nije bila toliko na glasu kao ova gradska Dositej Obradovic, imali smo ucionice u kojima si mogao smestiti 30 deteta, onako regulano 3 reda klupa po 5 komada , 2je u klupi. Nasa su deca sada u nazovi ucionicama gde garantujem da je jedna stara prostorija deljena na 2 dela. Skuceno po 5-6 deteta u svakom redu, zagusljivo, otvoreni svi prozori promaja non stop kako bi imali vazduha, evo 2ga nedelja skole i vec su slinavi i par njih bolesno...Sramota za jednu tako izvikanu skolu poput Dositeja da ne moze obezbediti uslove prvacima. Da ne pominjemo da nema sapuna i toalet papira vec da roditelji skupljaju za to. Vucicu gradi stadione ljubi te brat, to nam treba za decu nema veze i tako ce u Nemacku.

Odgovori
pet

13.09.

2019.

Sima [neregistrovani] u 15:11

Ovo je odlična ideja

Podržavam ovu ideju i smatram da to treba razmotriti i sa starim delom škole Kralj Aleksandar.

Odgovori

Ostavi komentar