Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 09. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom93

Prvi defile najmlađih osnovaca

Manifestacija "Defile đaka prvaka" održana je na Trgu oslobođenja, sa ciljem da se đacima koji su ove godine pošli u prvi razred poželi dobrodošlica.

Nakon defilea đaka prvaka osnovnih škola kroz Tabačku čaršiju, na Trgu oslobođenja stariji osnovci su pripremili program namenjen mlađim drugovima.

Kako je istakao gradonačelnik Bane Spasović, u poslednje tri godine lokalna samouprava je za prosvetu izdvojila oko 1,8 milijardi dinara.

"Učitelji i učiteljice, imate jedan od najlepših poslova na svetu jer radite sa decom, ali i najveću moguću odgovornost. Đački dani su prvi korak u svet odraslih", istakao je Spasović.

Nataša Nikolić Gajić, predsednica Društva učitelja Požarevca je rekla da ove godine ovo društvo slavi 35 godina postojanja i da su oni za učitelje prvog razreda obezbedili učiteljske sveske.

Nakon programa na Trgu oslobođenja, gradonačelnik i članovi gradskog veća su prvacima podelili pakete, u kojima su se našle sveske, pribor, bojice i lenjiri. Ove godine grad je za ovu namenu izdvojio 833,3 hiljade dinara, što je za oko 135.000 dinara više nego prošle godine.

ned

15.09.

2019.

Darko [neregistrovani] u 14:42

Re: Skola

U pravu je čovek kad kaže u komentarima, svi na Čačalicu pa da zasade jedno drvo. Defile i tamo može. Nije mi jasno zašto se zatvara cebtar grada za nešto što je sasvim normalno. Uostalom postoje i školska dvorišta koja su velika, postoji i plato kod Doma kulture. Aj sad da zatvaramo centar za defile maturanata, pa za defile penzionera, pa za defile mlada i mladoženja, za defile razvedenih, za defile nezaposlenih, za defile novozaposlenih...

Odgovori
sub

14.09.

2019.

Pionir [neregistrovani] u 13:39

Skola

Od svega se ovde pravi cirkus, kad se nekada islo u skolu, nije bilo toliko pompi i gluposti, nego na Cacalicu pa svako da zasadi po jedno drvo, to je bilo drustvo organizovano i kao djaci prvaci svako je doprineo korisno za ovo okruzenje...
Ovo sada nikuda ne vodi, sve se koristi za politcki marketing, dno dna...

Odgovori
sub

14.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Vrtići

Njima nije bilo dozvoljeno šta reći

Odgovori

Ostavi komentar