Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Dom zdravlja kupuje novi sanitet

Dom zdravlja u kupuje novo sanitetsko vozilo za potrebe hitne pomoći u Požarevcu. Novac je obezbeđen od Grada Požarevca, a ovom nabavkom bi trebalo da delom budu zadovoljene potrebe službe kojoj je pored novih vozila potreban i veći prostor.

Za specijano sanitetsko vozilo poslednjim rebalansom budžeta je u gradskoj kasi odvojen 5,1 milion dinara.

Inače, Dom zdravlja je u ovoj godini izrazio potrebu za nabavkom dva nova vozila. Služba raspolaže sa pet saniteta, od kojih su dva stara jer je jedan u upotrebi od 2004.godine, a drugi od 2009.godine.

Pored nabavke prateće opreme, sa dva nova vozila hitna pomoć bi imala uslove za rešavanje masovnih nesreća i značajno smanjila traume i invaliditete.

Osim kadrovskih problema o čemu se u više navrata govorilo u javnosti, za adekvatan rad službi je potreban veći prostor od postojećeg koji je mali i nefunkcionalan. U prostorijama je potrebno da se reši i problem sa vodovodnim i kanalizacionim instalacijama na umivaonicima, a postoji i potreba za natkrivenim parkingom sa elektroinstalacijama za punjenje instalacija u sanitetskim vozilima.

Kao jedan od problema u planu za 2019.godinu navedena je socijalna zaštita beskućnika, odnosno nepostojanje smeštaja za ove osobe, naročito u zimskom periodu.

uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:15

Zaprega

Bolje volovska kola da nabavite više ćevršiti posao s obzirom da nemamo puteve

Odgovori
pon

16.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Lepo

I novo vozilo će biti vrlo brzo upropašćeno, žalosno. Putevi su nam razvaljeni, krateri. Radovi se rade beskonačno često službe hitne pomoći ne mogu prići pacijentima. Biće zanimljivo kada se desi požar ko će odgovarati

Odgovori

Ostavi komentar