Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 09. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Sinđelićeva – kraj u novembru?

Sinđelićeva ulica biće završena u novembru. Radovi traju već 5 meseci, a gradonačelnik kaže da je kompletna rekonstrukcija potrebna kako bi se kompletirale i zamenile sve dotrajale instalacije i izvršile pripreme za pretvaranje centra grada u zatvorenu pešačku zonu.

Sinđelićeva je pretvorena u gradilište u aprilu kada je Toplifikacija počela zamenu starih toplovodnih cevi. Ovaj zahvat bi je najkopleksniji i najskuplji deo u planu rekonstrukcije, a koštao je oko 80 miliona dinara.

Trenutno se vrši postavljanje vodovodnih cevi koje nisu postojale u ulici. Kako je ranije najavljeno svi objekti u Sinđelićevoj koji su bili priključeni na instalacije u bočnim ulicama, sada bi trebalo da dobiju nove priključke.

Ono što sledi je postavljanje kišne kanalizacije, koja takođe nije postojala. Cilj je da se atmosferske vode prikupljaju i upućuju na Nemanjinu ulicu i kolektor u Lole Ribara čime bi se izbeglo slivanje i zadržavanje u jednoj od najnižih tačaka u Požarevcu u Jug Bogdanovoj ulici.

Gradonačelnik Bane Spasović koji je danas sa saradnicima iz izvršne vlasti obišao gradilište kaže da već početkom oktobra očekuje radove na asfaltiranju kolovoza i popločavanju trotoara. Navodi da će ulica biti završena tokom novembra.

On je rekao da će ovo biti dvosmerna ulica. Međutim, kako saznajemo verovatnije je da će nakon rekonstrukcije u jednom periodu saobraćaj i dalje biti jednosmeran, a da će posebnim projektom  izmeniti regulacija kao što se to u narednom periodu uraditi za deo ulice Jovana Šerbanovića kod higijenskog zavoda. Sinđelićeva je u tom pogledu još kompleksnija jer povezuje Nemanjinu ulicu kod više škole i ulicu Lole Ribara kod medicinske, a na nju izlaze i jednosmerne Topličina, Kosančićeva i Kneza Lazara.

Građani i preduzetnici koji žive i rade u Sinđelićevoj u više navrata su se prethodnih meseci žalili na  probleme koji su imali zbog radova u ovoj ulici. Spasović se svima koji ovde rade i žive zahvalio na strpljenju rekavši  da se sve radi kako ne bi bilo problema sa infrastrukturom u narednih par decenija. On je dodao i da će rekonstruisana Sinđelićeva biti moderna ulica, što će poboljšati uslove življenja u ovom delu Požarevca.

sre

25.09.

2019.

Talimir [neregistrovani] u 23:02

20%

Posao ide slabo jer se izvodjaci zale na Baneta. Pogodite zbog cega?!

Odgovori
uto

24.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:28

Jadan Sindjelic

kraj mu je u novembru...

Odgovori
čet

19.09.

2019.

Мића [neregistrovani] u 09:27

Нерадници

Дошли на "градилиште" са рукама у џеповима. Требали су лопате да им поделе па да мало приону и стварно нешто и ураде.

Odgovori
sre

18.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:42

Hendi

Zove izvođače da pita da nije crveno slovo, niko ništa ne pipa mesecima.

Odgovori
sre

18.09.

2019.

grobovlasnik [neregistrovani] u 14:35

eto, kad se hoće...

...onda se i može. neće proći ni pola godine, a već će, dok dlanom o dlan nekoliko miliona puta, sve biti gotovo. možda. uveravanju su, na svu sreću, tu.
zlatne ruke, zlatne usne, zlatno tele u zlatnom dobu.
hvala vam.

Odgovori
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:19

stručnjaci

ovde se lepo vidi da je ulica prazna i da mesecima nema nigde nikoga.Mogli su za primer da zasuku rukave i da ubrzaju radove

Odgovori
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:17

Grdelica

radi se isto kao Grdelička klisura,beskonačno.A bogami košta skoro isto,ima li kraja ovoj organizaciji

Odgovori
uto

17.09.

2019.

Lord is my shepherd [neregistrovani] u 16:37

Džaba telefonaniše

Ovima ne treba dati ni jednu ovcu da čuvaju.

Odgovori
uto

17.09.

2019.

Mladi gavran iz Tabačnice [neregistrovani] u 16:29

Šarajte malo

Dosta više silovanja Tabačnice,Sinđelićeve.Silujte malo vaše habituse u okolnim selima.

Odgovori
uto

17.09.

2019.

Љубо Питљиви [neregistrovani] u 14:13

Будалаштина

Од окретнице код Ћириковца је постављен топловод на исти начин као и у Синђелићевој, у исто време. И онда само у Синђелићевој, гле чуда, је то "морало" да се мења. При том месец дана радова три месеца нерада, па затрпавање, па сад одтрпавање и поново копање!!! Онда наврат нанос, јуре се рокови, и биће, како ћемо већ видети. Новембар је близу. И то је нормално?

Odgovori
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:52

Daltoni

Mogli biste, gradonačelniče, da malo manje kopirate svog vođu koji svugde krši diplomatski protokol i pojavljuje se u farmerkama kao kakav "hillBilly-boy" iz Teksasa, i obučete odelo kao što to priliči jednom gradonačelniku.

Odgovori
uto

17.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:49

Sramota

I vi se time hvalite

Odgovori

Ostavi komentar