Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 09. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Subvencije će smanjiti liste čekanja za vrtiće?

Gradonačelnik Bane Spasović je danas rekao da bi u gradu trebalo da počne sa radom privatni vrtić u kome će biti upisano oko 100 deteta, a da će grad sa rebalansom budžeta, ukoliko ovaj vrtić počne sa radom da predvidi sredstva da subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima.

“Imamo najavu i za drugi privatni vrtić i očekujemo da upravo kroz ove privatne vrtiće rešimo problem koji dugo postoji sa listama čekanja i da sva deca koja su na njima budu smeštena u vrtiće”, istakao je Spasović.

Na taj način će prema rečima gradonačelnika problem smeštajnih kapaciteta za decu koja idu u vrtiće biti rešen, jer će do kraja ove godine dodatni broj dece biti upisan, a sledeće  se očekuje da ovaj problem bude u potpunosti rešen.

Takođe u najavi je i izrada studije o formiranju centralne kuhinje za sve vrtiće, kako bi se oslobodili dodatni kapaciteti u vrtićima, a da se na taj način dobiju dodatne prostorije, u kojima bi se smestile nove grupe i  kako bi sva deca sa teritorije grada bila upisana u vrtić.

Kako je istakla direktorka PU “Ljubica Vrebalov”, Tanja Lončar odluka o lokaciji centralne kuhinje još nije doneta, ali će to najverovatnije biti neki od većih objekata poput vrtića “Pčelica” ili “Neven”.

pet

20.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:56

2000 dinara

za gospodina sto forsira naprasno ovakvu ideju,bice zanimljivo ko se to favorizuje

Odgovori
pet

20.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:31

Znači

Hapšenja u najavi, nećete vi večno jahati ovaj grad

Odgovori
pet

20.09.

2019.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 09:01

I tako

To nema veze sa subvencijom, nego neko od lokalnih mocnika verovatno planira da izgradi 2-3 privatna vrtica pa ce u dogovoru sa gradom da se malo tale.

Odgovori
čet

19.09.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:54

perionica

pranje para,dosada sr moglo sazidati x vrtića.Preurediti niz propalih zgrada,muzeja,kasarni,škole koje zvrje prazne,normalno lakše je ovako

Odgovori

Ostavi komentar