Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kako će izgledati javni prevoz putnika u Požarevcu?

Nakon ulaska u postupak javno-privatnog partnerstva (JPP) za javno osvetljenje, Grad Požarevac sada isto čini i za javni prevoz. Upravljači grada ovu odluku pravdaju željom da se uspostavi kvalitetniji prevoz koji će zadovoljavati potrebe putnika sa optimalnom mrežom linija i polazaka u mesnom saobraćaju.

Odluci je prethodila izrada studije o javnom prevozu koja je prema ugovoru zaključenim sa preduzećem „Traffic&Transport Solutions“ i Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada u oktobru prošle godine, budžet koštala oko 5,3 miliona dinara.

Studija u koju javnost do sada nije imala uvid, trebalo je da ponudi predloge odluke o javnom prevozu, tarifnom sistemu i cenovniku, kao i način na koji će se birati prevoznici kojima će se poveravati obavljanje prevoza putnika, sa opštim uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju autobusi.

Prema odluci o pokretanju postupka JPP sa elementima koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Požarevca, grad bi u narednom periodu trebalo da izradi projekat JPP, a nakon dobijanja potrebnih saglasnosti sprovede postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg partnera.

Grad Požarevac nema adekvatno uređen javni prevoz putnika, a eventualno poveravanje ove delatnosti postojećim javnim preduzećima ili osnivanje novog javnog preduzeća bi bilo izuzetno skupo jer nijedno javno preduzeće ne poseduje ni tehničke ni kadrovske kapacitete.

Skupština Požarevca je ovaj predlog danas usvojila bez rasprave.

Gradonačelnik Bane Spasović kaže da očekuje da Grad subvencioniše deo linijskog prevoza, posebno učenika osnovnih i srednjih škola. Takođe, mnoge druge kategorije građana bi trebalo da ostvaruju besplatan prevoz ili ostvaruju popust u prevozu na području grada, rekao je on.

Prema njegovim rečima, uređenje javnog linijskog saobraćaja na području grada kroz JPP sa elementima koncesije bi trebalo da smanji i saobraćajne gužve na gradskim ulicama.

sre

02.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:31

Ova slika ilustracija

je sci-fi za Pozarevac

Odgovori
sre

02.10.

2019.

nikola [neregistrovani] u 17:25

android

a javnu rasvetu ste resili 5 ulice u centru, a ostali deo grada nek se snalazi sam da se penje na bandere

Odgovori
sre

02.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:19

Busije

Kako đaci iz sela Busije da dobiju subvenciju na prevoz. Kažem selo jer je puno kokoška, ovaca konja itd

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije