Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Javni poziv za IPARD podsticaje za imovinu poljoprivrednih gazdinstava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 10. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Opština Veliko Gradište

Javni poziv za IPARD podsticaje za imovinu poljoprivrednih gazdinstava

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je peti Javni poziv za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Svrha poziva je odobravanje projekata za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava – nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije (osim nabavke novih traktora), te izgradnju objekata. Ukupno opredeljena sredstva po ovom Pozivu iznose 3.890.326.056,00 dinara.

Obuhvaćeni proizvodni sektori su mleko, meso, voće i povrće, zatim ostali usevi (određene vrste žitarica i industrijskog bilja), grožđe, jaja.

Prihvatljive investicije i troškovi su nabavka opreme, mašina i mehanizacije (osim novih traktora) i izgradnja, kao i opšti troškovi.

Visina podsticaja: 60-70% prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti da li je podnosilac zahteva mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području, odnosno, 000-700.000 evra za sektore voća, povrća i ostalih useva i 000-1.000.000 evra za sektore mleka i mesa.

Za podsticaj može da aplicira fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprirvednog gazdinstva, preduzetnik, pravno lice, privredno društvo i zemljoradnička zadruga.

Dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Nema komentara.

Ostavi komentar