Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Od Beograda do Požarevca vozače će snimati kamere na pet pozicija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93,Večernje Novosti

Od Beograda do Požarevca vozače će snimati kamere na pet pozicija

Sistem kamera koje će na auto-putu Beograd – Niš meriti prosečnu brzinu vozila počeće sa radom 15. oktobra. U oba smera biće postavljeno ukupno 56 kamera na 14 lokacija. Što se tiče vozača koji će voziti od Beograda do Požarevca, njih će na auto-putu snimati kamere postavljene na pet lokacija.

Prvi portal sa kamerama biće postavljen na naplatnoj stanici Beograd (kod Vrčina), zatim na 10. kilometru kod izlaza za Mali Požarevac, nakon sedam kilometara vozače će snimati kamere kod Umčara, Vodnja i peti portal će biti postavljen kod izlaza za Smederevo.

Udaljenost kamera će biti različita, pa će tako neke biti postavljene na udaljenosti od 6 kilometara, dok će na pojedinim deonicama između kamera biti i po 32 kilometara.

Javno preduzeće Putevi Srbije koje postavlja kamere, koristiće snimke kako bi istraživalo navike vozača do kraja godine, a tek od januara sledeće počeće primena ovog sistema kamera i ujedno kažnjavanje vozača koji budu vozili brže od propisanih 130 kilometara na čas.

“Na svakom od 14 portala, gde će biti instalirano 56 kamera, imaćemo nosače za po dve kamere koje će snimati saobraćaj u sve tri trake”, rekao je Darko Savić, rukovodilac Sektora za naplatu putarine u JP Putevi Srbije.

Kamere će moći da registruju brzinu vozila samo do 250 kilometara na čas, a ukoliko bude vozača koji pak budu vozili brže od toga njih će “hvatati” dežurni automobili “presretači” MUP-a Srbije koji će dežurati duž auto-puta.

Vozače će takođe snimati i u Velikoj Plani, Markovcu i Batočini, a kamere će biti postavljene i na auto-putu kod Jagodine, Paraćina, Pojata i Aleksinačkih rudnika. Poslednje dve kamere biće instalirane kod Aleksinca i Niša.

pet

04.10.

2019.

Mrata [neregistrovani] u 13:53

1984

Veliki brat nas posmatra...!

Odgovori
čet

03.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:25

120 KW

Tražimo Yugo 45,sta će nama onda tako jaka vozila. Lada, Pezejac.

Odgovori
čet

03.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:52

represija

no coment

Odgovori
čet

03.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:58

Tako se kaže!

Zaludan popa i jariće krsti! Samo što ovu .aje.anciju narod plaća! Treba narodu skrenuti misli od očajnog života, besposlice, rada pod ropskim uslovima SNS-a, iseljavanja, lažnih diploma i doktorata, privatnih firmi ljudi iz i bliskih vladajućoj partiji, skupoće, nameta i poreza kao nigde, nasilja i kriminala na ulicama i školama... Kamere su jako bitne, samo nam još one nedostaju !?

Odgovori

Ostavi komentar