Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Veliko Gradište na Međunarodnoj izložbi „Umetnost bez granica“ u Ruskom domu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 10. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Opština Veliko Gradište

Veliko Gradište na Međunarodnoj izložbi „Umetnost bez granica“ u Ruskom domu

U Ruskom centru za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu, 01 oktobra, tradicionalno je organizovana Međunarodna izložba „Umetnost bez granica“, u organizaciji „Focus Europe for south-eastern Europe“ iz Velikog Gradišta, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište i obrazovnog centra „Codex Art“ iz Požarevca.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora – ambasador Egipta, Amr Alguvejli, ambasador Iraka, Fakri Hasan Mahdi Al Isa, ambasador Tunisa, Seif Ala Režeb, kao i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, a čast da otvori izložbu pripala je prvom savetniku, atašeu za kulturu Ambasade Ruske Federacije, Aleksandru Кonanihinu.

Gostima se obratio i predsednik opštine Veliko Gradište: “Кroz umetnost pokazujemo večeras, u ovoj prelepoj sali Ruskog doma, da je ovo svet u malom – imamo predstavnike iz dvadesetak zemalja širom sveta. Veliko Gradište je mala opština koja ima dušu – kada je neko odlučivao gde će ko da živi, mi smo bili privilegovani. Želimo da budemo grad umetnosti gde smo tu misiju  poverili, i ona je najveći “krivac“, gospođi Snežani.  Mi želimo da nastavimo ono što su počeli Gradištanci Carevac, čuveni violinista, Žanka Stokić, najveća srpska glumica… Želimo da se kroz ovu manifestaciju, ovo druženje, koloniju, ljudi druže i ostave svoja dela Velikom Gradištu.“.

Predsednica Udruženja, Snežana Milošević, uručila je, ovom prilikom, zahvalnice rukovodstvu i zaposlenima u Ruskom domu za značajan doprinos razvoju kulture i uspešnu saradnju.

Međunarodna izložba „Umetnost bez granica“ završena je koncertom izvođača Кamernog hora „Odjek“, Marte Blagojević, Teodore Dimitrijević i Plesnog kluba „Bolero“, u čijem su se izvođenju mogle čuti ruske, srpske i strane kompozicije.

Učešće na izložbi uzela su 103 umetnika iz 22 države: Alžira, Australije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Egipta, Hrvatske, Holandije, Izraela, Iraka, Кine, Кanade, Litvanije, Makedonije, Nemačke, Rusije, Slovenije, Srbije, Tunisa, Turske i Ukrajine.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar