Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Grad Požarevac,Boom 93

Udruženi u borbi protiv karcinoma dojke

Kompanija Bambi uz podršku grada Požarevaca i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, pokrenula je projekat „Važna si“ u okviru kojeg će biti organizovani besplatani mamografski pregledi za zainteresovane žene na teritoriji Grada Požarevca starosti od 45 do 69 godina.

Pregledi će se odvijati u periodu od 17. do 20.  oktobra od 10 do 16 časova na lokaciji Trg oslobođenja u Požarevcu, a u cilju podizanja svesti kod žena o važnosti teme borbe protiv raka dojke, kao i rane dijagnostike i same prevencije.

Pregled je potrebno zakazati od 9. do 13. oktobra od 9 do 16 časova, na broj telefona 064 87 52 676, gde će sugrađanke dobiti i sve osnovne informacije oko pripreme za sampregled.

Podsetimo, oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv karcinoma dojke, obeležava u mnogim zemljama širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na rasprostranjenost karcinoma dojke i podigla svest o značaju zdravih oblika ponašanja u prevenciji karcinoma dojke, kao i značaju ranog otkrivanja i mogućnostima pravovremenog započinjanja lečenja osoba obolelih od ove maligne bolesti.

Karcinom dojke smatra se vodećim uzrok oboljevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u svetu se godišnje registruje oko 1.670.000 žena sa karcinomom dojke, a oko 522.000 žena umre od ove bolesti. Prema podacima Kancelarije za skrining Instituta za javno zdravlje Srbije, u našoj zemlji svake godine od karcinoma dojke oboli oko 4600 žena, dok 1600 izgubi bitku sa ovom opakom bolešću.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije