Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 10. 2019. Veliko Gradište

Izvor: Opština Veliko Gradište

Tribina projekta „Niste sami“ u Velikom Gradištu

Sedma tribina u 2019. godini, u okviru projekta „Niste sami„, biće održana 8. oktobra, od 11,45 časova, u Srednjoj školi „Miloje Vasić“ u Velikom Gradištu.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a, pokrenuta je kampanja „Niste sami!“ sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i  invaliditetom.

Na tribini će se obratiti Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa i Jelena Marković, predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“.

U Panel diskusiji učestvovaće Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a, Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom, Bojana Božić, dizajner nameštaja, dijagnostifikovan anksiozni poremećaj i depresija i Ena Ese, predstavnik Centra „Srce “.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u opštini Savski venac, a potom  u Sremskim Кarlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije