Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 10. 2019.

Izvor: Dnevnik.rs

Кazne za nepoštovanje pravilnika o ekskurzijama

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da svi koji krše Pravilnik o realizaciji ekskurzija biće sankcionisani i da je do sada bilo nekoliko prijava nepravilnosti.

On je podsetio da je Pravilnik stupio na snagu u martu 2019. godine, a da će se u narednom periodu utvrditi kolike su dnevnice nastavnika, koliki uticaj ima Savet roditelja na realizaciju putovanja, zašto se ne poštuje organizacija putovanja u zemlji za sve osim maturante, zašto odlazi manji broj nastavnika u odnosu na pravilnik.

"Ovo su samo neka od pitanja koja ćemo da postavimo organizatorima putovanja. Svi su upoznati sa novim pravilnikom koji je potrebno primenjivati, a oni koji ga krše biće sankcionisani", rekao je Šarčević, a navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je u slučaju Devete beogradske gimnazije, gde je jedan od tri autobusa sa đacima koji su krenuli u Sloveniju na ekskurziju vraćen sa Hrvatske granice, utvrđeno je da za jedan autobus, koje je angažovala turistička agencija, nije bila potpuna dokumentacija. Škola je, kako se navodi, uradila kompletnu pripremu za ekskurziju prema pravilniku.

Navode da će se u narednom periodu raditi na uključivanju đačkih zadruga u kompletu proceduru kako bi putovanje bilo kvalitetnije i jeftinije.

"Potrebna je i veća uključenost Saveta roditelja u kompletnu proceduru realizacije učeničkih ekskurzija", navodi se u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije