Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Poljoprivredna škola proslavila 147 rođendan

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Sonja Marinković” danas je proslavila 147 godina postojanja. Na svečanoj akademiji održanoj u školi dodeljene su jubilarne nagrade radnicima škole i zahvalnice onima koji su ove godine otišli u penziju.

Kako je istakao direktor škole Vidoje Vukašinović za ovih 147 godina mnogo rada i truda je uloženo da bi škola bila na ovom nivou na kom je danas.

On je naveo da je škola učesnik brojnih projekata koji nisu orijentisani samo na poljoprivredu, već I na razvijanje vrednosti solidarnosti, poštovanje drugog i tolerancija.

“Definisana misija škole kaže da se više od 140 godina bavimo širenjem znanja, veština i iskustva o poljoprivredi, veterini, proizvodnji i preradi hrane, ali takođe težimo da negujemo duh zajedništva i društvenu odgovornost”, naveo je Vukašinović.

Predsednik skupštine grada Požarevca Bojan Ilić je rekao da je u prethodne tri godine grad Požarevac za predškolsko i školsko obrazovanje izdvojio oko 1,8 milijardi dinara, koje su uložene ne samo u finansiranje, već i u modernizaciju nastavnih sredstava i ulaganje u objekte i najavio nova ulaganja u ovu školu.

“Investicioni period za Poljoprivrednu školu za period 2020-2022 je veoma ambiciozan i obuhvata ulaganja od blizu 30 miliona dinara koji će se iskoristiti za sređivanje fasade na staroj školi, zamenu krovnog pokrivača na fiskulturnoj sali, ali i odvajanje ekonomskog od školskog dvorišta”, naveo je Ilić.

Direktor škole je najavio infrastrukturne radove i aktivnosti za poboljšanje uslova rada među kojima je najvažniji dogradnja i proširenje Doma učenika, a sredstva u iznosu od 75 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo prosvete u saradnji sa bankom Saveta Evrope.

čet

10.10.

2019.

Zeka [neregistrovani] u 17:45

Svaka cast

Jedan jedini gospodin Vidoje, respect za sve do sada uradjeno. Primer ostalima kako se taj posao radi bez potrebe da te postavlja i sklanja bilo koja stranka.

Odgovori

Ostavi komentar