Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 10. 2019. Veliko Gradište

Autor: K.Spasić Izvor: Boom93

Uroš Petrović u Velikom Gradištu

Pisac za decu i mlade i autor raznih programa koji kroz igru podstiču kreativno razmišljanje i znanje – Uroš Petrović, bio je gost Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Velikom Gradištu, u utorak 8. septembra, povodom obeležavanja Dečije nedelje.

Uroš Petrović je pisac koji pomera granice u savremenoj srpskoj literaturi za decu i mlade. Njegovo delo čine mozgalice, romani u zagonetkama, fantastične pripovesti, kao što su: Aven i jazopas u Zemlji Vauka, Deca Bestragije, serijal o Marti Smart, serijal Zagonetnih priča, Peti leptir,...Takođe, deci je predstavio i svoje društvene igre: Martina zagonetna kutija, Zagonetne domine i Dum dum dum. Dobitnik je velikog broja značajnih nagrada za dečiju književnost, a njegove knjige prevode se širom sveta. U njegovim „Zagonetnim pričama“ nalazi se i deo programa „NTC sistem učenja“ koji podstiče razvoj funkcionalnog znanja, čiji je koautor.

Zato je i njegov jučerašnji susret sa onim najmlađim učenicima, pa i sa onim starijim koji su činili roditelji, nastavnici i profesori, pretvorio u spoj kreativne radionice i pozorišne predstave. U takvoj atmosferi deca, i odrasli, uživali su u druženju, smehu, idejama i rešavanju mozgalica. Priliku da učestvuju u rešavanju zagonetki imali su đaci iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta.

Nema komentara.

Ostavi komentar