Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kako će izgledati linije javnog prevoza u Požarevcu?

U Požarevcu se vrše pripreme za prelazak na sistem javnog gradski prevoz. Nedavno je objavljena studija koja je predložila čitav niz propisa kojima bi ova delatnost bila regulisana, a realizovala bi se kroz javno-privatno partnerstvo. Između ostalog, u studiji se predlaže nov sistem gradskih i prigradskih linija.

Umesto velikog broja linija i podlinija, prema predloženom sistemu trebalo da postoji ukupno 12 linija, od čega 4 gradske i 8 prigradskih, a prevoz bi se u toku čitave nedelje realizovao sa 23 autobusa.

Najveći pritisak je na liniji Požarevac-Kostolac-Požarevac koja bi trebalo da se obavlja sa 9 solo autobusa. Nešto zahtevnije linije su i Požarevac - Dubravica – Batovac, odnosno Požarevac - Živica – Brežane koje bi trebalo da imaju po dva solo autobusa.

S obzirom na rezultate sprovedenog generalnog-sistematskog brojanja i ankete putnika, a u skladu sa demografskim i prostornim karakteristikama grada Požarevca izvršena je rekonstrukcija postojeće mreže linija u Požarevcu, tako da novu mrežu gradskih linija čine tri linije i to:

Linija G1 – Buvlja pijaca – Hajduk Veljkova;

Linija G2 – Busije – AS Požarevac – Brežanska pruga – AS Požarevac – Busije;

Linija G3 – Fabrika šećera – Bolnica – Fabrika šećera – Ljubičevo.

Postojeća linija G1 Požarevac – Bambi – Brežanska pruga – Požarevac bi bila ukinuta i umesto nje uvedena nova linija sa istom oznakom.

U okviru rekontsrukcije gradske mreže linija, trasa linije G2 nije menjana, osim jednog polaska koji se realizuje nedeljom i praznicima, kada vozilo linije G2 saobraća do Novog groblja.

Trasa postojeće linije G3 – Fabrika šećera – Bolnica – Fabrika šećera je promenjena i umesto Ulicom Bratstva i jedinstva se pruža Ulicom Vojske Jugoslavije, a zatim se nadovezuje na stari deo trase kod stajališta „Samousloga MIP“.

Sa ciljem da se poveća vremenska pristupačnost javnog prevoza putnika u naselju Ljubičevo i smanje troškovi funkcionisanja sistema, a u skladu sa raspoloživim resursima, trasa linije G3 na pojedinim polascima je produžena do naselja Ljubičevo.

Četvrta gradska linija je u Kostolcu od osnovne škole do motela „Dragulj“.

Predviđene prigradske linije su:

P1 Požarevac - Kostolac - Požarevac

P2 Rečica - Bradarac

P3 Požarevac - Dubravica - Batovac

P4 Požarevac - Živica - Brežane

P5 Požarevac- Beranje- Bare- Kasidol

P6 Požarevac - Dragovac

P7 Požarevac - Poljana

P8 Kostolac -Petka -Ostravo -Kostolac

Drumska saobraćajna veza između naselja Požarevac i Kostolac ostvarivala  bi se preko dva putna pravca: Požarevac – Ćirikovac – Klenovnik – Kostolac i Požarevac – Babušinac – Maljurevac – Bradarac – Drmno – Kostolac. Prostorni razmeštaj naselja na navedenim putnim pravcima i uravnoteženi prevozni zahtevi omogućili su formiranje kružne linije koja obuhvata sva naselja na prethodno navedenim linijama (osim naselja Petka i Ostrvo).

U pojedinim polascima trasa kružne linije je proširena do naselja Tranjane, Nabrđe i Bratinac kako bi se zadovoljili prevozni zahtevi navedenih naselja prema Požarevcu, Kostolcu i Bradarcu. Takođe, zbog odvoza/dovoza radnika trasa kružne linije u pojedinim polascima bila bi produžena do površinskog kopa Drmno.

U skladu sa novim linijama i potrebama građana, na postojećoj mreži se ukidaju pojedina stajališta i predviđaju nova. Prosečno međustanično rastojanje na mreži gradskim linijama iznosilo bi oko 430 metara. Na prigradskim linijama prosečno međustanično rastojanje iznosilo bi od 580 do 1.340 metara.

sre

16.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:05

Nova kružna gradska linija

Šta je sa građanima MZ Čačalica, nikada nisu imali gradsku liniju koja bi pokrivala ulice P, p odred, Cane Babović sa svim bočnim ulicama, 27,aprila, Narodnog fronta i VI ličke divizije koja ide pored OŠ Desanka Maksimović, vrtića, a koristeći deo obilaznice bi bil kružna i pokrivala bi veliki deo grada olakšavši svim građanima kretanje. Sigurno bi bila rentabilna, koristili bi je penzioneri, predškolci sa roditeljima, učenici, a mogča bi da stiže na početnu stanicu na svaki pun sat. Eto napretka i nove linije za bolji život građana .

Odgovori
pon

14.10.

2019.

Karta [neregistrovani] u 23:04

Karta

A karte skupe kao vatra kada se uporedi sa ostalim gradovima

Odgovori
sub

12.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Gazda

kada bi gazda Arrive video kroz koje oranje od puteva mora da vozi ove njegove autobuse odmah bi Arrivu u Požarevcu povukao tj ugasio.Bubušinac ,Bradarac,Stari Kostolac preko brda....i ostala mesta ne postoje reči niti kategorija puta.Busije Brezanska pruga joj ni biciklu da vozis uzas

Odgovori
sub

12.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:21

Nove linije?

A šta se tu promenilo...?
Pravci isti kao i pre 50 godina,jedino niste rekli da li mislite da smanjite broj polazaka ???
Ljudi uskladite jednom vrenena polazaka. Treba prilagoditi npr. radnicki prevoz prema odredistima a ne JEDAN KRUZNI, prilagoditi pilaske djacima putnicima...
Razmislite malo o tome!

Odgovori
pet

11.10.

2019.

As [neregistrovani] u 21:39

Grad linije

Šta sa nama u B. Dimitrijevića i Basela kod novog groblja . Da čekamo neki bus koji naiđe ili nenaiđe !

Odgovori
pet

11.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:32

Vozi MIško!

Biće to vrlo efikasno ovim suzenim kolovozima...ima autobusi samo da šibaju!

Odgovori
pet

11.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:15

Divim se

Kakvi su putevi čudim se da uopšte i ima autobusa

Odgovori
pet

11.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:49

subvencije

zasto srednjoskolci iz Busija placaju skuplju mesecnu kartu nego deca iz Trnjana?,smesno

Odgovori

Ostavi komentar