Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Visoka tehnička škola strukovnih studija proslavila 40 godina postojanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Visoka tehnička škola strukovnih studija proslavila 40 godina postojanja

Visoka tehnička škola strukovnih studija je danas svečanom akademijom u gradskom zdanju obeležila 40 godina postojanja i uspešnog rada.

Kako je istakao Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca, ova visokoškolska ustanova stalno usklađuje nastavne planove i programe sa evropskim obrazovnim trendovima, novim tehnologijama i aktuelnim potrebama i zahtevima domaće i svetske privrede, što je čini jakom i uvaženom ustanovom.

Vladan Đulaković, direktor škole je podsetio prisutne na bogatu istoriju razvoja ove najpre više škole, koja je zatim postala Visoka tehnička škola da bi danas dobila status Akademije koja je u sastavu Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd.

„Na našem primeru uvideli smo da je stvaranje ovakve škole i njen razvoj dugotrajan i složem proces, a stalne društvene promene potrebe nameću potrebu usavršavanja školskog sistema“, rekao je Đulaković.

On je dodao da je inženjersko obrazovanje jedna od glavnih poluga visokog obrazovanja i da je to razlog zašto se tolika pažnja pridaje ovoj profesiji, kako u Srbiji tako i u svetu.

U školi trenutno ima 412 studenata koji su na budžetu Republike Srbije i njih 181 koji su samofinansirajući.

Na svečanoj akademiji uručene su plakete gradu Požarevcu i institucijama, zatim zahvalnice i jubilarne nagrade zaposlenima u školi.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije