Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 10. 2019. Požarevac

Izvor: Ministarstvo pravde

Novi paviljon u KPZ za žene

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasador Sem Fabrici obišli su danas novoizgrađeni paviljon za smeštaj 160 osuđenica u КPZ za žene u Požarevcu.

“Novim paviljonom rešeno je pitanje smeštajnih kapaciteta za osuđenice i unapređeni su uslovi u kojima one borave i rade", rekao je Carević.
On je naveo da je paviljon opremljen posteljinom koju su šile osuđenice i nameštajem koji prave osuđenici u Zabeli koji su prethodno prošli obuku za te poslove.

Carević je podsetio da se u svim zavodima sprovode obuke za deficitarna zanimanja, a da je u ovom zavodu pokrenuto više programa, poput obuke osuđenica za krojače i sertifikovane obuke rada na računarima.

On je zahvalio EU na podršci u pogledu finansiranja programa obuke za više od 500 osuđenika u tri najveća  zavoda - Sremskoj Mitrovici, Nišu i Zabeli i to za poslove varioca, pekara, sitoštampe, izrade nameštaja...

„Danas sam mogao da vidim proizvode koje prave osuđenici, poput nameštaja i posteljine, i zaista sam zadovoljan što će zahvaljujući pomoći EU osuđenici steći obrazovanje i veštine koje će im uvećati šanse za pronalaženje posla u budućnosti“, rekao je Fabrici. 

U novom paviljonu u КPZ za žene, površine 2.600 kvadrata, biće smešteno otvoreno, poluotvoreno i prekršajno odeljenje. Vrednost radova iznosi 1,7 miliona evra, od čega je 85 odsto finansirala EU.

Carević i Fabrici su obišli i novoizgrađeni paviljon za smeštaj 216 osuđenika u Zabeli, kao i pogon za varenje i pekaru u kojima su radno angažovani osuđenici posle završene obuke.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije