Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 10. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

U kakvom stanju je vodovodna mreža?

Vodovod će u narednom periodu pristupiti izradi studije koja bi trebalo da pokaže stanje vodovodne mreže na području Grada Požarevca. Cilj studije je utvrđivanje stvarnog stanja vodovoda i problema u vodosnabdevanju.

Studija se radi na osnovu raspoloživih podataka Vodovoda, a cilj je utvrđivanje stvarnog stanja vodovoda i problema u vodosnabdevanju.

Analiza stanja trebalo bi da pokaže i koji radovi su neophodni da bi se stanje popravilo, kao i prioritete u sanaciji.

Na osnovu obaveštenja o isključenjima i vanrednim radovima na mreži koja se prosleđuju medijima, stiče se utisak da su poslednjih meseci na teritoriji Požarevca učestalije havarije na vodovodnoj mreži.  Prema podacima koje je nedavno saopštio sam direktor Vodovoda u periodu između juna i septembra zabeleženo je čak 550 intervencija na vodovodnoj mreži. 

U samom Požarevcu koji se snabdeva sa izvorišta „Ključ“ , u poslednje tri godine beleže se visoki gubici na vodovodnoj mreži koji su se kretali na nivou 51-52 odsto u odnosu na proizvodnju.

Analizom bi trebalo da budu obuhvaćeni izvorišta, postrojenja za preradu vode, rezervoari, crpne stanice i svi cevovodi. Studija bi, između ostalog,  trebalo da pokaže pokrivenost vodovodne mreže planskom i tehničkom dokumentacijom, kao i da pruži moguće predloge za unapređenje vodovodne mreže, odnosno prioritete za rekonstrukciju.

Vodovod je pre nekoliko dana raspisao javnu nabavku za izradu studije sa analizama i predlozima.

Prema podacima iz 2018.godine, ukupna dužina mreže u Požarevcu i Kostolcu iznosi 269 kilometara sa 17.913 priključaka za vodu.

čet

17.10.

2019.

bane [neregistrovani] u 22:35

android

Za to je kriv Djilas

Odgovori
čet

17.10.

2019.

Vlajko [neregistrovani] u 12:50

Stanje nam je katastrofalno

Mene uopšte ne čudi ovakvo stanje, jer ko god je dolazio i bio na vlasti samo gleda da se ugradi i mulja. Takav nam je vodovod, komunalije, putevi i elektromreža, a treba istražiti koliko su svo koji su bili ditrektori Javnih preduzeća i vlast u gradu promenili svoju imovinsku i voznu kartu?

Odgovori
sre

16.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:40

bojler

u fantastičnom stanju,sve mi jeasno kad otvorim bojler a on pun kamenca i peska

Odgovori
sre

16.10.

2019.

bane [neregistrovani] u 17:06

android

Pa oni nisu u stanju ni upravnu zgradu da naprave.Samo se vozikaju autima po gradu.Ko da ih kontrolise kad Bane i ekipa nista ne znaju.

Odgovori
sre

16.10.

2019.

Koštaće ali nije važno [neregistrovani] u 15:38

Logičan zaključak

Analiza stanja će utvrditi da u Požarevacu ne postoji vodovodna mreža !

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije