Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 08. 2011.

Autor: 1

Novo vozilo za čišćenje ulica

Komunalne službe u Požarevcu kupile su novo vozilo za čišćenje ulica. Polovna mašina stara četiri godine je uvoz iz Velike Britanije. Plaćena je 3,75 miliona dinara, što su sopstvena sredstva komunalnog, kaže direktor Slobodan Jović.

Jović je izrazio uverenje da će nabavka novog vozila koje će izaći na ulice u nerednim danima doprineti higijeni grada.

Zamenjuje 5 radnika i u jednom navratu može da prikupi 1,8 kubika materijala.

Komunalne službe trebalo bi da do kraja godine kupe 5 novih vozila. Radi se o dva smećara, jednom vozilu za pranje kontejnera, kiperu i podizaču.

Jović kaže da će zimski period komunalno dočekati sa spremno i da će grad, „izgledati kao i do sada, vrlo čisto i primereno veličini koju ima".

Ulaganja u novu mehanizaciju ove godine iznose oko 100 miliona dinara, procenio je direktor Komunalnih službi. Oko 80 odsto novca preneto je iz Fonda za zaštitu životne sredine.

čet

25.08.

2011.

Marko Kraljević [neregistrovani] u 11:35

metla je zakon...

krajnje je vreme da komunalno prestane da troši hektolitre pijaće vode na polivanje ulica, koje, iskreno govoreći, ničemu ne služi sem da nakvasi asvalt. Smeće se samo razduva sa ulica i trotoara dalje na travnjake i ćoškove, a ništa nije čistije nego je bilo...
A tek kakva je ironija sprovoditi akciju "Ode nivo vode" i podsticati građane da štede vodu, dok u isto vreme komunalno preduzeće baca tolike količine pijaće vode u kanalizaciju.
Nema tu ništa od čišćenja dok se metla ne uhvati u ruke, ali ne ovako kako ovi naši radnici čiste...ko mačka repom. Samo skupljaju krupan otpad, flaše i paklice cigareta, a prašina ostaje i samo se pretvara u blato. Nego mora do asvalta da se zagrebe metlom i to sistematski i često... Ima delova grada kuda metla komunalnog ni jednom u toku godine ne prođe!!! Samo se posvećuje pažnja centru grada i gradskom parku. Čim čovek mrdne van centra, čeka ga sasvim druga slika.
Gledam često sa prozora radnike (čistače) komunalnog preduzeća... jednom ću i da ih snimim za arhivu! Pa oni samo sede u grupicama i puše. Oko kontejnera, umesto da počiste, samo gledaju da li ima nešto da se ponese, gledaju izloge i čiste trotoar... Ako vide plastičnu flašu, nema šanse da će je baciti u kontejner za plastiku - leteće u nesortirano smeće!
Imalo bi o ovome još puno toga da se kaže...nažalost, retko šta dobro!

Odgovori
sre

24.08.

2011.

MIKI [neregistrovani] u 15:39

VISEDECENIJSKA PLJACKA KOSTOLCA

Jel to sokocalo kupljeno kostolackim parama iz Fonda za zastitu zivotne sredine.Kada ce te kostolackoj radnoj jedinici vaseg preduzeca vratiti dva ukradena kamiona smecara koje je na nelegalan nacin prisvojilo vase preduzece u Pozarevcu na celu sa Vama kao direktorom i vasim prethodnikom.Tako ste i novokupljene cisterne za Kostolac zamenili polovnim a nove iz Kostolca oterali za Pozarevac.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije