Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

30. 10. 2019. Požarevac

Izvor: CRLM

Promocija knjige “Život sa Idi(j)otima”

U petak, 1. novembra sa početkom u 18 časova u Radio Caffe-u Boom93, biće održana promocija knjige “Život sa Idi(j)otima” Nenada Marjanovića - dr Frica, člana nekadašnje punk rock grupe KUD IDIJOTI iz Pule.

Knjiga se bavi stvaralaštvom i radom punk grupe KUD Idijoti i obuhvata  diskografski najplodonosniji deo karijere ovog sastava. Bend je u turbulentnim godinama, zahvaljujući izraženim antiratnim i antifašističkim stavovima, stekao status ikone urbane levice u ovom delu Evrope. “KUD Idijoti” su osnovani 1981. u Puli, a prestali su da postoje kada je preminuo pevač Branko Črnac Tusta (2012.godine).

“Život s Idi(j)otima” je iskrena i emotivna autobiografska priča, ali i priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog i uspostavljanju novog sistema, gašenju jedne i uspostavljanju druge države… Knjiga je prožeta pričama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima… priča pisana iz garderoba rock klubova … priča koja ulazi iza svetla pozornice… priča kojom se ne bave istoričari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno istorijski fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije na ovim prostorima …

“Život sa Idi(j)otima” je treća knjiga Nenada Marjanovića dr Frica, bivšeg basiste pulskog punk benda KUD Idijoti, u izdanju Dallas Records-a. Sa kolegom, bivšim bubnjarem KUD Idijota Diegom Bosuscom Pticom objavio je knjigu satiričnih pričica “Ukrudbene pojebnice”, a samostalno “Vrajžu makinu”, sažetak kolumni objavljivanih u dnevnom listu “Glas Istre”. Specijalni gost na promociji biće Petar Janjatović, novinar, rok kritičar i publicista.

Ovu promociju organizuje Centar za razvoj lokalnih medija u okviru projekta '' Knjige o kojima se priča – Šta te sprečava da čitaš? '' koji je podržalo Gradsko veće Grada Požarevca.                                                                                                        

U drugoj sezoni okrenuti smo više modernoj urbanoj književnosti, rok izdavaštvu i praktično nastavljamo sa popularizacijom čitanja kod mladih, ali i svih drugih građana, kažu iz Centra za Razvoj lokalnih medija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije