Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Sertifikat dobijen, predstoji rad na daljem unapređenju poslovnog ambijenta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

31. 10. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Sertifikat dobijen, predstoji rad na daljem unapređenju poslovnog ambijenta

Grad Požarevac dobitnik je sertifikata kojim se svrstao među najuspešnije lokalne samouprave u regionu, a ovo znači da preduzetnici i građani koji žive u našem gradu mogu da računaju na usluge lokalne administracije po najvišim međunarodnim standardima. Prema rečima gradonačelnika Baneta Spasovića, dobijanje sertifikata za povoljno poslovno okruženje je rezultat velikog rada i truda svih u lokalnoj samoupravi.

Kako je istakao, kada je grad ušao u proces sertifikacije 2017. godine po određenim pokazateljima koji su veoma strogi i uslovima koje je grad morao da ispuni, imao je oko 30 bodova, da bi za nepunih godinu dana grad dobio sertifikat sa 82 bod i predstavlja najveći skok od svih lokalnih samouprava za kratko vreme.

Poslednjih godina grad je akcenat stavio na stvaranje povoljnih uslova za privređivanje, za privlačenje investicija, stranih ali i domaćih privrednika.

Tokom godinu dana koliko je trajao proces sertifikacije, izvršene su brojne izmene, pre svega uspostavljen je organizovan kontakt sa privrednicima, zatim stvaranje transparentnog sistema rada gradske uprave, kao i izrada strateških dokumenata grada. Takođe, grad je morao da uredi industrijsku zonu koja se danas prostire na 300 hektara.

Međutim, sertifikat nije trajan, već traje 36 meseci, nakon kojih grad treba da uradi resertifikaciju uz posete nadzornih komisija koje formira NALED, kako bi grad nastavio sa dobrom praksom.

Dobijanjem sertifikata o dobroj poslovnoj klimi grad Požarevac se svrstao u odabranu grupu lokalnih zajednica u Srbiji koje su suštinski i dugoročno posvećene razvoju privrede i koje su zahvaljujući konzistentnim reformama opštinske uprave, uspele da stvore uslove koje pogoduju razvoju biznisa i investitorima. Istovremeno, ove opštine se kvalifikuju za kontinuiranu podršku u promociji od strane NALED-a, USAID-a, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i agencije SIEPA u komunikaciji sa potencijalnim investitorima.

 

pet

01.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:02

bruka

Koja zvaka za domorodce, grad dobija sertifikat, jel ima London, Pariz ili Rim taj sertifikat.

Odgovori
pet

01.11.

2019.

Pravda [neregistrovani] u 12:34

Acina je nagrada

Gde ti je NACELNIK koji je svojim spospobnostima bas to doprineo. On pegla sve brljotine gradonecelnika, mobing nad zaposlenima, vredjanje, ponižavanje žena.
On potpisuje milionske fakture i ugovore.Acina je nagrada i Sašina (zamenika gradonačelnika).

Odgovori
pet

01.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:00

Ajde

Stvarno je zaslužila ova vlast ovakvo priznanje

Odgovori
pet

01.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:18

Gde su vam fabrike

Sve nesposobnjakovic do nesposobnjakovica na slici gore, nemaju znanje i umece da stvore nesto za ovaj grad, da otvore neku fabriku, ali su maheri da napune sopstvene dzepove. Kako ih nije sramota da se krecu ulicama grada znajuci da su od njega napravili crnu rupu u Srbiji? Najgori grad, najgora gradska vlast u drzavi.

Odgovori
pet

01.11.

2019.

nego [neregistrovani] u 08:57

haha

...kada radikalska institucija deli sertifikate radikalima...toliko je validan...a i dovoljno je prosetati ulicama rekao bih i provozati se ali to u razvijenom Pozarevcu postaje nemoguce pa da se vidi koliko je sve smesno...

Odgovori
pet

01.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 06:32

Lahko je tako

Poslovna klima je odlicna - sve pod kontrolom, jer nema sta da se kontrolise!

Odgovori
čet

31.10.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:47

ma bravo

dovoljno je pogledati kako krpe onaj razvaljen asfalt,kao da su ga nogama ravnjali.Mogu da zamislim onda kako nam je sve ostalo i ko je uopšte dao ovaj papir

Odgovori

Ostavi komentar