Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 11. 2019. Požarevac

Autor: K. Pajić

Postoji li problem sa pijaćom vodom u vrtićima?

Na društvenim mrežama pojavile su se objave u kojima roditelji navode da je na nivou predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ zabranjena upotreba aparata za vodu, a da je ponuđena mogućnost deci da piju sa česme ili da donose flaširanu vodu koju će ostavljati u ormarićima.

Nekoliko roditelja je potvrdilo ovu informaciju za Boom 93, navodeći da su ih na to upozorile vaspitačice.

Prema rečima roditelja dece koja borave u požarevačkim vrtićima, doneta je odluka o prestanku upotrebe aparata i kupovine balona sa vodom.

Jedan od roditelja navodi da su imali aparate koje su sami roditelji donirali i plaćali vodu, a sada su  prinuđeni da raskinu ugovor sa dobavljačima vode, te će deca morati da piju vodu sa česme zbog toga što je vaspitačicama veliko opterećenje i obaveza da isprate koja flašica pripada kojem detetu.

Roditelji su se složili da ne žele da njihova deca konzumiraju vodu sa česme, jer oni smatraju da nije ispravna.

Direktorka predškolske ustanove, Tanja Lončar, u izjavi za Boom 93 rekla je da takva odluka ne postoji, već da je došlo do zabune.

- Možda neko od roditelja nije razumeo, jer informacija nije dobro preneta. Upotreba flašica sa vodom i aparata koje su roditelji donirali i koje plaćaju je dozvoljena, kao i do sada, i tu nije došlo do bilo kakvih promena.

Ona je objasnila da ustanova ne plaća aparate za svaku sobu, već da na svakom spratu postoji aparat sa vodom ukoliko dođe do prestanka snabdevanja vode iz gradskog vodovoda.

Problem je nastao, prema rečima direktorke Lončar, kada je trebalo obnoviti ugovore za aparate u vrtiću „Neven“, koji su ostali od prethodne generacije. Međutim, ne postoji pravni osnov da se zadrže stari aparati, a direktorka navodi i da je zabrinuta oko njihove ispravnosti i čistoće.  Dodala je da oni imaju mogućnost u odabiru da li će doniati nove aparate, donositi flašice sa vodom ili piti vodu sa česme.

Jedan od razloga je i taj što je prethodno rukovodstvo naručivalo vodu za svaku sobu vrtića „Neven“, a to znači da je ustanova plaćala tu vodu koju su pila deca iz pomenutog vrtića, rekla je direktorka Lončar i dodala da to nije korektno prema drugoj deci i njihovim roditeljima koji plaćaju.

Što se tiče vode u ormarićim i da li je dozvoljeno unositi ih u sobe, direktorka je odgovorila da je to dogovor vaspitačica sa roditeljima.

- Nije u redu ovo što su pisali, kada uopšte nisu obavešteni, istakla je Tanja Lončar i dodala je da predškolska ustanova svake nedelje dobija izveštaje o ispravnosti vode iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

čet

14.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:14

Re: ostavka

Razresenje ili ostavka ove sns direktorke je najbolje resenje za dalji rad vrtica.

Našla se vila u čem nije bila!

Odgovori
sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:38

Re:

voda iz gradskih vodovoda je puna hemije, ne salite se s tim (u EU i drugim zemljama se odavno koristi UV umesto fluora i hlora (koji razaraju mozak/ljudski organizam) na duge staze. nije cudo sto je sve vise bolesnih s obzirom na to sta jedu i piju, cime se vakcinisu, kakve lekove koriste, itd. opametite se ljudi, morate sami voditi racuna o sebi i svojoj deci, drzavi je potrebno "potrosacko drustvo", odnosno bolesna deca koja postaju dozivotni korisnici/potrosaci raznoraznih medikamenata, terapija, tretmana, itd. koristite filtere za vodu! zapamtite, veganizam je jedino resenje protiv trovaca!!!

Odgovori
sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 23:14

Re:

kako da ne!

Odgovori
sre

13.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:11

ostavka

Razresenje ili ostavka ove sns direktorke je najbolje resenje za dalji rad vrtica.

Odgovori
uto

12.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:08

Re: Čuvajte vašu decu kući

Da li je još neko sem vas primetio da ste najbolja majka a vaša deca savršena?

Odgovori
ned

10.11.

2019.

Професор у пензији. [neregistrovani] u 17:58

За похвалу ...

Нећу се упуштати у дискусију: Да ли постоји проблем са пијаћом водом у вртићима? Није ми познат тај проблем, али коментар узорне "Мајке" оцењујем са десетком. Моје велико искуство заиста указује да су родитељи добили велика права, да се много уплићу у васпитно-образовни процес, да имају високе аспирације за своју децу, и да их заиста вреднују као да су будући краљеви и краљице. Наравно да то чине на штету свестраног развоја своје деце, а деца су онолико добра од каквог су материјала ткана.

Odgovori
pet

08.11.

2019.

Majka [neregistrovani] u 17:22

Čuvajte vašu decu kući

Muka mi je više od roditeljskih sastanaka, grupa... Ma svega! Moja deca su imala divne vaspitačice, sem dve koje su se prekvalifikovale pa od servirki postale vaspitačice ali šta ću nisam imala kome decu da ostavljam, moram da radim pa kad je takva situacija poštujem pravila kuće u kojoj mi deca odrastaju. I da se razumemo da sam primetila da mi neko maltretira decu naravno da bih intervenisala ali od roditelja prinčeva i princeza mi je više muka. Ako vam ne odgovara svoje dete za ruku pa platite ženu koja će da brine samo o njemu. I najviše se bune oni koji se najmanje posvećuju deci pa treba vrtić/škola da ih vaspitavanje i povinuju njima.

Odgovori
pet

08.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:26

Re: Re: Re: вртић

Аман описмени се човече. Не знаш знаш разлику између слова, речи, а правопис да не помињемо.
Gospodi pomiluj, ne bih želeo da budem pismen kao ti ili ostali SNS kadrovi, brzo ste se školovali! :)))

Odgovori
čet

07.11.

2019.

Господи помилуј [neregistrovani] u 09:36

Re: Re: вртић

Аман описмени се човече. Не знаш знаш разлику између слова, речи, а правопис да не помињемо.

Odgovori
čet

07.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 08:52

Re: Re: Neven

Po sadasnjem pravilniku o hemijskoj ispravnosti vode za pice, kriterijumi za flasirane vode su skoro isti ili nizi nego za vodu iz gradskog vodovoda.

Blizu pameti je da su kriterijumi jedinstveni bez obzira odakle uzorak vode potiče! Problem nastaje kada gradska voda za piće nije ispravna, a lokalna vlast to krije pod izgovorom da ne uznemiravaju javnost???
Zar nismo imali tu situaciju u vreme sada savetnika Valjarevića, koji je otvoreno pretio svakome ko širi navodno dezinformacije o ispravnosti vode?
Shvata li gospođa iz vrtića, koja je prilično nepismena, da smo jedina zemlja u Evropi koja otpadne i fekalne vode ispušta direktno u reke iz kojih posle tu istu vodu koristimo za piće, naravno uz neki tretman? Shvata li ta gospođa da nas EU neće dok se tako divljački ponašamo! Gospoja iz vrtića, vi koji ne znate kako se piše nevaspitan i ne bi, ne ljutite se na decu, ona su pametnija od mnogih partijski postavljenih direktora i savetnika sa diplomama ne za čuđenje, već krštenje i to sa obe ruke!

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:29

Dogovor

Roditelji treba da sednu i da se dogovore. Ako zele aparate, onda vodu moraju mesecno da placaju, kao sto moraju da placaju i salinizaciju aparata. Ako vecina ne zeli aparate, onda neka se svako snalazi kako misli da je najbolje. Deca moraju kvalitetnu vodu da piju i tu nema razmisljanja to je kao i hrana.

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:35

Re: Neven

Po sadasnjem pravilniku o hemijskoj ispravnosti vode za pice, kriterijumi za flasirane vode su skoro isti ili nizi nego za vodu iz gradskog vodovoda.

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:21

Re:

Voda smrdi na fekalije

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:43

Re:

Očigledno je nije briga. Bitna je fotelja ništa drugo.

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:41

Ma zna direktorka sve

To je sve čista politika i politička govorancija. Voda odavno nije hemiski ispravna i to je javna tajna. A ovako prosto vadjenje direktorke dokaz je njene stručnosti i poslišnosti političke.

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 11:48

Re: вртић

Ne ovako не васпитаних родитеља, već nevaspitanih ne ovako да неби касније, već ne bi!
Завод за јавно здравље-Пожаревац гарантује исправност воде из градског водовода. Ko još veruje u Deda Mraza?
Ко је прегледао воду која се допрема у балонима од разних добављача зар слепо верујете ономе што пише на етикети балона са водом? Pregledala je nadležna ustanova! Pa nisu stranci blesavi što kupuju izvore naše vode, ili misliš da jesu? Hoćeš da kažeš da je gradska voda iz one Valjarićeve bare bolja od "Rose"?
Deca su slika i prilika svojih roditelja, sigurno verujete da je vaše dete lepo vaspitano?

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:08

Re:

Kako može voda koja smrdi na fekalije da bude ispravna?
Dok sekupaš voda smrdi

Odgovori
sre

06.11.

2019.

Mrgudanonymous [neregistrovani] u 07:54

Re:

Lupaš gluposti bez ikakve osnove. Samo toliko.

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 06:10

ma jok

U Požarevcu u svim oblastima javnih funkcija gde su direktori partijski teče med i mleko,ni u jednoj oblasti nema mesta panici sve je idealno.Roditelji možda preteruju kao i vozači,pacijenti,korisnici toplifikacija,pešaci,osobe sa posebnim potrebama,nezaposleni,Oni sto nemaju vodu po celo leto,oni sto kukaju da im struja nestaje non stop,oni sto im deca ne idu u vrtić i sve sto se vidi po gradu i oseća po gradu naročito celo leto ,smdi pa ubija sve je to netačni i ljudi ma super vam je.Pazite samo noge da ne polomite jer je grad razvaljen a i kada ga zakrpe ne vidi se razlika

Odgovori
uto

05.11.

2019.

Невен [neregistrovani] u 22:15

вртић

Срамота, од не васпитаних родитеља васпитачко и помоћно особље у П.У. Љубица Вребалов сваког дана доживљава по неку стресну ситуацију, предњаче родитељи деце која су уписана преко "везе". Завод за јавно здравље-Пожаревац гарантује исправност воде из градског водовода. Ко је прегледао воду која се допрема у балонима од разних добављача зар слепо верујете ономе што пише на етикети балона са водом? Уместо што смишљате све и свашта почните и код ваших кућа да васпитавате децу да неби касније у школи друга деца, учитељи, наставници, професори итд. имали проблеме.

Odgovori

Ostavi komentar