Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 11. 2019. Požarevac

Autor: K. Pajić

Postoji li problem sa pijaćom vodom u vrtićima?

Na društvenim mrežama pojavile su se objave u kojima roditelji navode da je na nivou predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ zabranjena upotreba aparata za vodu, a da je ponuđena mogućnost deci da piju sa česme ili da donose flaširanu vodu koju će ostavljati u ormarićima.

Nekoliko roditelja je potvrdilo ovu informaciju za Boom 93, navodeći da su ih na to upozorile vaspitačice.

Prema rečima roditelja dece koja borave u požarevačkim vrtićima, doneta je odluka o prestanku upotrebe aparata i kupovine balona sa vodom.

Jedan od roditelja navodi da su imali aparate koje su sami roditelji donirali i plaćali vodu, a sada su  prinuđeni da raskinu ugovor sa dobavljačima vode, te će deca morati da piju vodu sa česme zbog toga što je vaspitačicama veliko opterećenje i obaveza da isprate koja flašica pripada kojem detetu.

Roditelji su se složili da ne žele da njihova deca konzumiraju vodu sa česme, jer oni smatraju da nije ispravna.

Direktorka predškolske ustanove, Tanja Lončar, u izjavi za Boom 93 rekla je da takva odluka ne postoji, već da je došlo do zabune.

- Možda neko od roditelja nije razumeo, jer informacija nije dobro preneta. Upotreba flašica sa vodom i aparata koje su roditelji donirali i koje plaćaju je dozvoljena, kao i do sada, i tu nije došlo do bilo kakvih promena.

Ona je objasnila da ustanova ne plaća aparate za svaku sobu, već da na svakom spratu postoji aparat sa vodom ukoliko dođe do prestanka snabdevanja vode iz gradskog vodovoda.

Problem je nastao, prema rečima direktorke Lončar, kada je trebalo obnoviti ugovore za aparate u vrtiću „Neven“, koji su ostali od prethodne generacije. Međutim, ne postoji pravni osnov da se zadrže stari aparati, a direktorka navodi i da je zabrinuta oko njihove ispravnosti i čistoće.  Dodala je da oni imaju mogućnost u odabiru da li će doniati nove aparate, donositi flašice sa vodom ili piti vodu sa česme.

Jedan od razloga je i taj što je prethodno rukovodstvo naručivalo vodu za svaku sobu vrtića „Neven“, a to znači da je ustanova plaćala tu vodu koju su pila deca iz pomenutog vrtića, rekla je direktorka Lončar i dodala da to nije korektno prema drugoj deci i njihovim roditeljima koji plaćaju.

Što se tiče vode u ormarićim i da li je dozvoljeno unositi ih u sobe, direktorka je odgovorila da je to dogovor vaspitačica sa roditeljima.

- Nije u redu ovo što su pisali, kada uopšte nisu obavešteni, istakla je Tanja Lončar i dodala je da predškolska ustanova svake nedelje dobija izveštaje o ispravnosti vode iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

uto

05.11.

2019.

Roditelj [neregistrovani] u 20:13

Voda

Koju ste vodu vi pili? Nego ste sad svi postali gospoda. Pomodarstvo. Voda je ispravna i ja je pijem. A ima roditelja koji su hteli da deca piju vodu sa aparata a nisu davali po 100 dinara mesečno. Strašno

Odgovori
uto

05.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:53

Voda za pice

U Pozarevcu i Kostolcu nikad nuje bila za pice. Mozda do 1945. Posle ne.

Odgovori
uto

05.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:52

Promenite

Pošaljite vodu na analizu u neku drugu ustanovu,ako postoji mogućnost više njih.Nije davno bilo kada su nam krili rezultate vode i uveravali nas da je voda ipravna.

Odgovori
uto

05.11.

2019.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 15:45

Sramno!

Apsolutna istina! Hoce da smanje trosak. Da li direktorka razmislja da su ta ista deca buducnost ove zemlje a ne njen preCednik!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije

15. 01. 2020.

Lista Singlova Boom 93