Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 11. 2019. Rabrovo

Autor: K. Pajić Izvor: Boom93

Plaketa "Žanka Stokić" Aleksandri Janković

Stručni žiri festivala „Žanki u čast“ odlučio je da plaketa za najbolje glumačko ostvarenje bude dodeljena Aleksandri Janković.

Na 18. Pozorišnim svečanostima „Žanki u čast“, održanih u Rabrovu od 1. do 3. novembra, glumici Aleksandri Janković  za ulogu Abbi u predstavi „Sudnji dan“ Nila Labjuta, u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, dodeljena je plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje.

Ulogom  jake, liberalne i emancipovane žene, elokvetne i izrazito dominantne  ali u isto vreme usamljene , koja između ljubavi i karijere bira karijeru, objedinila je i na izgled sa lakoćom na scenu donela dualizam koju svako od nas u sebi ima i sa kojim se većina teško nosi. Aleksandra Janković uverljivo je dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika. Sa lakoćom, kroz čitav komad svojom snagom i glumačkom ubedljivošću plenila je pozornicom“, obrazložila je odluku Umetničkog saveta Festivala Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova i predsednica Organizacionog odbora manifestacije.

Plaketa za najbolje glumačko ostvarenje biće uručena glumici Aleksandri Janković u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a tačan datum biće naknadno saopšten.

Nema komentara.

Ostavi komentar