Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Obuka Specijalne jedinice civilne zaštite u opštini Žagubica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 11. 2019. Žagubica

Izvor: Opština Žagubica

Obuka Specijalne jedinice civilne zaštite u opštini Žagubica

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije Republike Srbije, organizuje i sprovodi obuku specijalizovanih jedinica civilne zaštite namenjenih za gašenje požara na otvorenom prostoru, koja je u opštini Žagubica sprovedena od 28. oktobra do 1. novembra, a kroz koju je prošlo 36 lica.

Obuka je sprovedena  u prostorijama i na poligonu Vatrogasno spasilačke  jedinice Žagubica , sa ciljem da se polaznici osposobe da pravilno  postupaju u akcijama gašenja požara. O značaju ovakvih obuka govorio je načelnik odseka za vanredne situacije Požarevac Goran Đorđević.

Prema rečima načelnika Đorđevića, ovo je početak obuke koji će biti nastavljen i u narednom periodu, a koja će se odnositi na pružanje prve pomoći, i na druge poslove koji imaju veze sa vanrednim situacijama.

Nakon obuke koju su sprovodili komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona Požarevac Nikola Mikić, zamenik komandanta Miloš Tomić, i komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Žagubica  Radiša Simeonović,  svi polaznici koji su uspešno završili obuku činiće dodatnu snagu i pojačanje profesionalnim Vatrogasno spasilačkim jedinicama na teritoriji opštine Žagubica.

Nema komentara.

Ostavi komentar