Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 11. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93, Grad Požarevac

Novi drvoredi u Požarevcu?

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za izradu projekta „ Zamena, revitalizacija i formiranje novih planskih drvoreda u gradu Požarevcu".

Prema raspisanoj javnoj nabavci za izradu ovog projekta predviđeno je 5 miliona dinara bez PDV-a. Ova javna nabavka se sprovodi kroz tri partije.

Prvom partijom je obuhvaćen program razvoja i osnove gazdovanja „Spomen parka Čačalica“. Za ovu partiju prediđeno je 2 miliona i 500 hiljada dinara bez PDV-a.

Partija 2 ove javne nabavke obuhvata program razvoja sa projektom revitalizacije park šume „Tulba - Tabana“. Procenjena vrednost ove partije iznosi 2 miliona dinara bez PDV-a.

Treća partija javne nabavke je projekat revitalizacije drvoreda i zelenih površina u Bosanskoj i Šumadijskoj ulici. Procenjena vrednost ove partije iznosi 500 hiljada dinara bez PDV-a.

Prema javnoj nabavci cilj partije 1 je da se obezbede dugoročne smernice za očuvanje spomen obeležja sa predlogom  uređenja i unapređenja celokupnog kompleksa, sa obogaćivanjem sadržaja primerenim funkciji ovog memorijalnog prostora. Takođe je navedeno da se moraju očuvati bogastvo flore i faune uz predlog mera unapređenja uslova za razvoj istih.

U partiji 2 je naglašeno da se projektom revitalizacije park šume „Tulba – Tabana“ devastirani prostor predviđen za park šumu uredi i privede nameni i takođe da se obogati raznim rekreativnim sadržajima. U izradi ovog projekta biće određeno da se urede česma i tri izvora sa prilaznim stazama i parternim uređenjem.

Za projekat revitalizacije drvoreda i zelenih površina u Bosanskoj i Šumadijskoj ulici iz gradske uprave napominju da treba obratiti pažnju da se novim drvoredom obezbedi nesmetan razvoj sadnica i da se izvrši adekvatan izbor vrsta. Takođe projektant je dužan da prilikom projektovanja rekonstrukcije zelenih površina vodi računa i uskladi rastojanja budućih sadnica od postojeće podzemne i nadzemne instalacije i ponudi tehnička rešenja za sadnju na mestima gde zbog instalacija to nije moguće.

Rok za podnošenje ponuda je 2. decembar do 10h.

Više informacija možete pročitati OVDE.

čet

07.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:22

Polako, lagano...

Miloš je tri godine zidao zgradu Načelstva a sadašnja vlast tri godine obnavlja fasadu! Trebaće im skoro godinu dana za završetak Snđelićeve ulice, za parking kod hotela Dunav, sam Bog zna!? Ono što je završeno bolje da nisu ni dirali...
Polako sa ozelenjavanjem, iskreno se nadamo da vas posle izbora ispratimo put Zabele, urbanizam je egzaktna nauka, nije to za priučene partijske uzletače!

Odgovori
sre

06.11.

2019.

Jorgovanka [neregistrovani] u 20:52

Jel zlatno to drveće

Za te pare ste mogli šumu da posadite

Odgovori
sre

06.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 15:14

Vizionarski

Au, stigoše i do Čačalice, znači!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije