Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

07. 11. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Opšta bolnica dobila novi bronhoskop i ultrazvuk

Opšta bolnica u Požarevcu dobila je dva nova aparata neophodna za rad njenih službi. Putem donacija nabavljen je aparat za bronhoskopiju i ultrazvučni aparat za očno odeljenje.

Bronhološki pregledi u opštoj bolnici rađeni su do pre devet godina, a nakon što se aparat pokvario, pacijenti su upućivani u druge zdravstvene ustanove. Ovaj aparat se koristi u dijagnostici bolesti pluća, pre svega malignih bolesti, a njegova vrednost je oko 2 miliona dinara.

Prema podacima bolnice, u proteklih godinu dana u Braničevskom okrugu više od 350 pacijenata je imalo potrebe za bronhološkim pregledom, pa će nabavka ovog aparata znatno ubrzati proces dijagnostike.

Ultrazvučni aparat za očno odeljenje koristi se za dijagnostiku u lečenju katarakte i iz ove ustanove kažu da će se sa njim ujedno smanjiti i lista čekanja za operaciju katarakte na kojoj trenutno čeka 30 pacijenata.

Danas su takođe uručene i zahvalnice pojedincima i preduzećima koji su svojim zalaganjem doprineli poboljšanju uslova Opštoj bolnici i nabavci ovih aparata.

Nema komentara.

Ostavi komentar