Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Uskoro formiranje učeničkih zadruga u svim školama na teritoriji grada
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 11. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Uskoro formiranje učeničkih zadruga u svim školama na teritoriji grada

Požarevac će biti prvi grad u kome će sve osnovne i srednje škole imati učeničke zadruge, a protokol o podršci ovim zadrugama potpisan je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

Sporazum je zaključen sa ciljem da se unapredi kvalitet obrazovanja i vaspitanja kroz razvijanje učeničkog zadrugarstva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , Mladen Šarčević kao jedan od potpisnika sporazuma istakao je da su zadruge jedan od segmenata reforme obrazovanja koja je pre tri godine započeta u obrazovnom sistemu.

Rekao je da će kroz učeničko zadrugarstvo i učenici i nastavnici imati koristi. Učenici zbog veština i obaveza kojima će se naučiti, a nastavnici će kroz uspehe učenika biti takođe nagrađivani.

Najavljena su dodatna ulaganja u učeničke zadruge, kroz kupovinu materijala i alata koji su potrebni, a ministar je dodao da su škole u Požarevcu pozitivan primer dobro organizovanog zadrugarstva.

Gradonačelnik Bane Spasović je najavio da kada zadruge postanu pravna lica one će moći da konkurišu za projekte kod lokalne samouprave iz oblasti za koju su registrovane, a imaće status nevladinih organizacija.

„Grad će uključiti sve učeničke zadruge i manifestacije čiji je organizator, a na taj način učenici će svojim zalaganjem i radom moći da obezbede besplatne udžbenike, pribor, ekskurzije i pomoć socijalno ugroženim učenicima“, rekao je Spasović.

U okviru posete gradu, ministar Šarčević je obišao Osnovnu školu "Sveti Vladika Nikolaj" u Brdarcu gde je promovisana učenička zadruga i Poljoprivrednu školu, gde je organizovan sajam zadruga osnovnih i srednjih škola.

sub

09.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:35

Bolesna stranka

Uskoro mora da ufitilji.

Odgovori
pet

08.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:16

Debilizam

Od primitivnih ministara. Kakav precednik, sluge licne mu iste odnosno jos tupavije.

Odgovori

Ostavi komentar