Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Za 9 meseci nije potrošeno ni pola budžeta. Investicije na manje od 40%
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Za 9 meseci nije potrošeno ni pola budžeta. Investicije na manje od 40%

U prvih devet meseci nije potrošena ni polovina budžeta Požarevca planiranog za čitavu godinu. Finansijsko izvršenjeinvesticionih ulaganja u gradu izvršeno na nivou od 36 odsto, pokazuje izveštaj koji bi trebalo da se razmatra na sednici skupštine u utorak.

Na konsolidovanom računu trezora 30.septembra se nalazilo blizu 2,4 milijarde dinara, od čega je tačno 1,2 milijarde plasirano u poslovne banke. Neraspoređeni višak iz prethodnih godina iznosi 2,3 milijarde dinara.

Poreski i neporeski prihodi beleže dobru realizaciju i prevazilaze ¾ godišnjeg plana, sa izvršenjem od preko 80 odsto u prva tri kvartala 2019.godine. Ukupni prihodi budžeta su već na kraju septembra iznosili 89 odsto, a grad je ostvario fiskalni suficit od približno 35 miliona dinara.

Ukupni javni rashodi su svega 48 odsto, investicije su 36 odsto, od toga kapitalna ulaganja 33 odsto. Troškovi roba i usluga su izvršeni sa 59 odsto, a rashodi za zaposlene 74 procenta.

Programski u gradu uslovno rečeno najviše škripi kod urbanizma i prostornog planiranja gde je izvršenje 9 odsto i kod poljoprivrede i ruralnog razvoja sa 12 odsto izvršenja. Najveće izvršenje je u programskoj oblasti razvoja sporta i omladine sa 69,5 odsto, s tim što je sprovođenje omladinske politike na svega 13 odsto.

Sastavni deo izveštaja o realizaciji budžeta za prvih 9 meseci je prenos sredstava iz tekuće budžetske rezerve, po zahtevima. Zaključno sa trećim tromesečjem preneto je blizu 54 miliona dinara.

pon

18.11.

2019.

Max [neregistrovani] u 21:28

Re:

Ti si svoju priliku imao i pokazao si kako se troši budžet, hleb iz te firme jeli su i tvoji roditelji, nastavili ste i ti i tvoja žena, tad ti sve to nije smetalo...

Odgovori
sub

16.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:52

Ringelsan

Prinudna uprava je resenje. Ovo nesposobno neznaju ništa, jedino da kradu i da lažu

Odgovori
sub

16.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:18

Nesposobnjakovici

Pozeravac je uvek imao velikk budzet, a grad razvaljen u svakom pogledu. Naravno da ne umeju da potrose pare za stvari bitne gradu, jer Treba da se ZNA da se radi, a ne da se radno vreme trosi na spletkarenje, ogovaranje i spijuniranje ko s kim sedi i ko s kim prica, panicno se drzeci za svoju fotelju. Bruka i sramota.

Odgovori
sub

16.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:21

Tako se to radi

Ne znaju da potrose budzet, ali zato znaju da kradu i zaposljavaju zene, rodjake, clanove stranke. U Vodovodu nov direktor prethodno zaposlio zenu na odredjeno, pa onda ukinuo sluzbu laboratorije i sefa iste premestio na drugi posao, drugog tehnologa sklonio u kostolac, a zenu imenovao za glavnog tehnologa i to sa srednjom skolom. A onda dolazi na red udomljavanje zene pred. NO i to u laboratoriju kod dir. zene. Svi su oni od ranije ekipa iz Bambija. Tako se to radi, i zbog toga se budzet i ne trosi, jer ovakvi kadrovi to i ne umeju. A vi cutite i dalje i glasajte za ove bandite.

Odgovori
pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:29

sve ode u 3 p.m.

Oni ni jednu montažnu garžu nisu znali da naprave, a kamoli nešto drugo. Ma motka za sve zaposlene u gradCkoj upravi za sve pa na šibanje za doček Nove godine!!! Sram vas bilo!!!

Odgovori
pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:34

naslov

Nemamo deponiju, nemamo fabriku vode, nemamo kanalizaciju, a oni ne mogu da potroše pare! Nego uzmu pa petljaju nešto po kući Milene Pavlović Barilli što im nikako nije za posao i još sto gluposti.

Odgovori
pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 10:41

Nema vizije

Nažalost nema vizije.Nerad i lenje bube koje beže od posla.Napravite anketu stručne javnosti i građanstva gde i kakav grad ljudi očekuju u budućnosti...a onda lenje bube napravite master plan i operativne planove,pa ćete videti kako ćete lako realizovati budžet.

Odgovori
pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 07:33

Projekti i ljudstvo

Ovakvo stanje u budžetu grada nije od juče. Ovo se vuče od kad je ova vlast došla na čelo grada. Nemaju viziju razvoja grada, nemaju dobre podloge za projekte, a nemaju ni ljudstvo koje može sve to da vodi i isprati. Sve u svemu zrelo je za metlu.

Odgovori
pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 05:46

idi begaj

a novi gradski menadžer,sta radi on?.Ako on ne ume da potroši pare onda stvarno nesto ne valja.Gomila nesposobnjakovića šta reći.Mislim da bi trebali da sada sami sebi prodate šećeranu,neka se pare malo vrte,a posle kupite je ponovo.Treba neko da se omasti

Odgovori
čet

14.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 22:00

vau

pa tu ima mesta da se ćapi neki dinar preko raznih izvođaća radova čiji radovi traju beskonačno

Odgovori
čet

14.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:42

Drugim rečima

Vi ste svi nesposobni da potrošite pare koje imate. Zato se sklonite i pustite nekoga ko ume da barata s parama domaćinski da napravi nešto od ovog grada,a ne polupismeni koji su zaseli u fotelje.

Odgovori
čet

14.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:49

Potrošnja

Ako nekada reše da potroše pare neka angažuju nadzor koji će kontrolisati asfalt koji se postavlja. Podrazumeva se da radove ne izvode ova dva favorizovana putarska preduzeća koja unakaziše grad novim talasatim asfaltom i zakrpama iz koje niče trava i koji krpe posebnom tehnikom nabijanje mase nogama

Odgovori
čet

14.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:34

Lazu cim zinu

Tu treba odbiti avanse koji su dati za razne projekte, a da radovi nisu ni poceli. Tu treba jos dodati i PDV, koji prikazuju kroz realizaciju, sto znaci da je stanje mnooogo gore od prikazanog. Proverite...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije