Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Požarevac učestvuje u projektu digitalizovanja investicionih mapa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 11. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: plusonline.rs, Boom93

Požarevac učestvuje u projektu digitalizovanja investicionih mapa

Grad Požarevac uzeo je učešće u projketu za osnivanje informacionog sistema - Nacionalnog registra investcionih mapa.

Cilj ovog Projekta, u kome pored Požarevca učestvuje još 10 opština i gradova (Arilje, Bor, Vranje, Knjaževac, Ćuprija, Sombor, Čačak, Priot, Zrenjanin ) je osnivanje Nacionalnog registra investcionih mapa za kreiranje, upravljanje i monitoring lokacija za investicije u Srbiji. To će omogućiti da sve potencijalne investicione lokacije budu publikovane u digitalnoj formi.

Nakon uspostavljanja Nacionalnog registra investicionih lokacija, potencijalni investitori će moći putem aplikacije da ostvare komunikaciju sa organima lokalne samouprave i ulože investiciju na određenu lokaciju.

U Srbiji bi za dve godine trebalo da bude uspostavljen Nacionalni registar investicionih mapa, koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija biti dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima.

Ovaj Projekat je jedna u nizu aktivnosti u prosecu razvoja elektronske uprve Republike Srbije i doprineće jačanju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama.  Projekat će  doprineti  postizanju održivog i inkluzivnog ekonomskog rasta u Srbiji, u unapređenju poslovnog ambijenta, u povećanju investicija i inovativnosti privatnog sektora, u unapređenju transparentnosti investicionog procesa i u unapređenju klime za priliv investicija. Takođe, doprinosi procesu evrointegracija Srbije i unapređuje aktivnosti na realizaciji Agende održivog razvoja 2030 Ujedinjenih nacija i kao takav je od izuzetne važnosti za Vladu Srbije.

pet

15.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:32

Bacanje para

Kakva budalastina.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije