Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kamere koje se postavljaju na puteve u Srbiji ne mere brzinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 11. 2019.

Izvor: Tanjug

Kamere koje se postavljaju na puteve u Srbiji ne mere brzinu

Kamere postavljene na portalima duž autoputa Beograd-Niš, njih 56, kao i one koje će biti postavljene na drugim putevima u Srbiji, neće meriti brzinu.

Кako pišu beogradski mediji, one će služiti za nadzor saobraćaja. 

Кontrola brzine će se i dalje obavljati na stari način, odnosno merenjem srednje brzine između naplatnih rampi, vozilima presretačima i radarima na nadvožnjacima. 

Кako navode pojedini beogradski mediji, a prenosi Tanjug, snimci kamera biće korišćeni za analitiku, eventualno preusmeravanje saobraćaja kada dođe do gužvi na naplatnim rampama, zastoja ili udesa, ali će poslužiti i da se preko aplikacija vozačima šalju korisna obaveštenja i saveti. 

Podsetimo, od sredine oktobra vozače na autoputu Beograd-Niš snima 56 kamera na 14 lokacija u oba smera, a međusobna udaljenost kamera je od šest do 32 kilometra. Reč je o kamerama koje su postavili "Putevi Srbije" u okviru pilot-projekta nadogradnje postojećeg naplatnog sistema na autoputu Beograd-Niš, koji predviđa, između ostalog, postavljanje video-nadzora i na deonicama duž kojih nema odmarališta i benzinskih pumpi.

uto

19.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:21

To verovatno

AV i ostali da gledaju kad krenu uskoro bageri!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije