Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Parking servis hteo svu dobit za sebe

Parking servis tražio je da zadrži celokupnu dobit iz poslovanja u 2018. Godini. U ovom preduzeću su tim novcem hteli da pokriju izgubljene prihode u ovoj godini, ali je skupština taj predlog nadzornog odbora odbila i naložila da se 50 odsto neto dobiti iz prethodne godine u iznosu od oko 5,5 miliona dinara uplati u budžet do kraja novembra.

Direktorka Parking servisa, Marija Papović je početkom septembra uputila dopis Gradu u kome je tražila da se zbog umanjenog prihoda nastalog realizacijom investicija u zonama parkiranja (Moše Pijade, Čede Vasovića, Sinđelićeva, Lole Ribara), kao i zbog nezavršenih radova na parkingu u Takovskoj ulici, deo dobiti ne uplaćuje na račun javnih prihoda.

Nadzorni odbor doneo je na osnovu toga odluku da se celokupna neto dobit iskoristi za pokriće izgublljenih prihoda koji su nastali ove godine.

Odbornik Zvonimir Blagojević rekao je da su zbog radova u gradu trpela i ostala preduzeća, kao i sami  građani, zbog čega podržava predlog da se ne usvoji odluka nadzornog odbora Parking servisa čime je iskazana nesolidarnost.

Parking servis je 26.aprila radio, naplaćivao parking i naplaćivao kazne onima koji nisu plaćali parking. Da vas podsetim, to je bio Veliki petak, dakle državni praznik. Mogu da kažem slobodno. Možda će nekome da bude zabavno, ali i ja sam platio kaznu. Tog dana oni su prikupili sredstva koja im ne pripadaju. Ne znam ko je doneo ovakvu odluku, ali oni narednog dana nisu radili. Radnicima su platili prazničnu naknadu na konto građana koji su plaćali parking i kazne“, rekao je Blagojević.

On je ocenio da takva odluka predstavlja drskost jer je nekome odgovaralo da spoji subotu sa Uskrsom, a da na Veliki petak radi kada ne radi čitava Srbija.

„Ako se ovakva stvar bude još nekad ponovila, ja ću da napišem krivičnu prijavu protiv odgovornog lica ili upravljačkog organa koji je doneo ovakvu odluku jer smatram da nije u skladu sa važećom regulativom i da nije opravdana i obmanjuje građane“, zaključio je Blagojević.   

pon

09.12.

2019.

ALEmat [neregistrovani] u 09:32

Matematika je njihova sam oduzimanje

Bravo za komentar, direktorka nezna sabiranje a ni množenje, jaka strana joj je oduzimanje.

Odgovori
čet

28.11.

2019.

Direktor [neregistrovani] u 06:35

Re: za RE perijanice

Ti stvarno imas nadljudske sposobnosti da znas da li sam direktor ili ne. Mozda si neka baba Vanga. E pa anonimusu ja sam penzioner. Da sam bio poslusnik onda bih od 40 godina staza bio 35 godina direktor ali nisam jer nisam poslusnik. Evo ti primer Zvonka. Covek strucan odmeren kvalitetan a gde je sad. U opoziciji. Zato sto nije poslusnik. Ili se barem malo popravio. A bio bi mnogo bolji direktor parking servisa od doticne. To je ko da uporedjujes d... i miliprod. Veliki penzionerski pozdrav svim boticima.

Odgovori
uto

26.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:03

Re: За РЕ перјанице

Сам си се представио, ти си квалитетни послушник, с обзиром да си петнаест година на руководећем радном месту. Узгред о себи имаш високо мишљење, па мислиш да си доживотан директор.

Odgovori
uto

26.11.

2019.

Direktor [neregistrovani] u 06:47

Re: Perijanice

Pa sta ako ima toliki prosek i sto je bila vukovac. To samo dokazuje da je odlicna u bubanju. Za direktora treba i neki drugi kvaliteti pocev od organizacionih sposobnosti pa posedovanju socijalne inteligencije i tako dalje da ne davim. Znate svi sta jedan direktor ozbiljne firme mora da poseduje. Smatram da ona to ne poseduje svidjalo se to nekom ili je. To je moje misljenje i to coveka koji ima 30 godina radnog iskustva od kojih 15 godina na rukovodecem mestu. Dole partijasi i kvalitetni poslusnici.

Odgovori
pon

25.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 21:52

Re: Tudja briga

Moras da budes jos ubedljiviji u korist "vase" stvari, jer ce Zelja da vam izvuce usi. Mozes ti to, pokusaj...

Odgovori
pon

25.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:44

Re: Re: SVAŠTA

Koja zavist direktorka parking servis je najbolji direktor do sada...

Uspeh firme i direktora nije stvar ličnog ukusa da bi o tome raspravljali. Na zapadu se uspešnost poslovanja meri u milionima evra, to ponosno grafički prikazuju. Direktor koji farba česme i postavlja klupe za prepovijanje ne zna šta mu je posao. Direktor bi trebalo da se bavi upravnim poslovima. Nije ona jedina, bivši dir. Toplifikacije je zidao šahtu i vozio kamion u reportaži o toplifikaciji Čačalice? Koji još zidar ili vozač imaju direktorsku platu? Gospodine tuđa brigo, ni za česme i klupe ne sleduje direktorska plara, u gradu je nemoguće propisno parkirati vozilo, kako je onda gospođa najbolja?

Odgovori
pon

25.11.

2019.

anonymousTUĐA BRIGA [neregistrovani] u 13:51

Re:

U CELOJ SRBIJI A NE SAMO U POŽAREVCU ,ZATIM U BEČU LINDONU NJUJORKU RIMU TEMIŠVARU ...ČOVEČE KAKO TI ZAOSTAJEŠ U SVOM VREMENU


Odgovori
pon

25.11.

2019.

anonymousTUĐA BRIGA [neregistrovani] u 10:04

Re: SVAŠTA

Koja zavist direktorka parking servis je najbolji direktor do sada kogam ikada imao parking servis prvi direktor koji je bio Vladimir MIHjlovski i MARIJA Papović su najbolji direktori do sada Parking servisa.

Odgovori
sub

23.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:05

Re: Re: Perjanica

Po meni je nemoguće povući paralelu između ekonomije i mašinstva, elektrotehnike, građevine, ahitekture... Nebo i zemja!
Takođe je neverovatno da Blagojevića koji je doktor mašinstva proglasi tehnološkim viškom neki partijski poslušnik koji se nije našao u svojoj struci, pa otišao da se rekreativno bavi toplotnom energijom, kao i njegov prethodnik Repedžić.

Odgovori
sub

23.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:23

Zajebana ta ekonomija

Za odlučivanje i analizu ekonomskih podataka potrebno je malo više znanja pored tablice množenja. Tako da nemoj da komentarišeš ono u šta se ne razumeš jer ispadaš vrhunski glup. Mešanje prihoda, dobiti, potraživanja i novčanih tokova ... Uh...

Odgovori
pet

22.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:46

payment problem

Nesam školovao, ali... Recimo da JP Parking servis u crvenoj zoni ima 100 popunjenih mesta čitavog dana (a ima ih više), da naplaćuje 250 dana godišnje (a naplaćuje više) da je prosečna cena 35 dinara (a iznosi više), da ne ubira novac od kazni (a ubira) matematika je sledeća: 100(mesta)x 250(dana)x12(sati dnevno)x 35(dinara) ispada 10.500.000 dinara. Koliki je rashod za tih 100 mesta zaista ne znam, kao što mi nije jasno kako je neto prihod za 2018. iznosio 11.000.000

Odgovori
pet

22.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:48

Re: Perjanice

Lepa je ta vaša priča, isto slušamo o ministrima doktorima, predsedniku najboljem studentu, kad ono međutim? Zar vas ne iznenađuje da takav stručnjak farba česmu pored pijace i postavlja klupe za prepovijanje? Zar je normalno da se započne nadzemna garaža sa samo nekim mestom više nego ranije i radovi obustave? Zar je normalno da tako uspešan direktor vizionar dovede saobraćaj u gradu do kolapsa? O čemu da sanjamo? Nedaj Bože da budem ovako uspešan! Stručni i kompetentni ne nalaze sebe u SNS-u, to je za Sega-Mega intelektualce koji ustaju sat ranije i rade 25 sati dnevno! Rezultati su vidlji, kako u gradu tako i u Beogradu gde je Vesić napravio čudo, ali bukvalno! Šta kažu radnici PS-a, da li im je bolje otkad gospoja sa 10 godina staža i prosekom 8.5 upravlja? Odgovor znamo...

Odgovori
čet

21.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:28

KOLAPS

A da vi niste radili na Praznik parkirala bi se po dva vozila na jedno mesto ... i TAKO ste sprečili kolaps.. !!!

Odgovori
čet

21.11.

2019.

Blagojevic [neregistrovani] u 14:53

Privatnici sa gubicima ne samo na veliki petak

Kakav nepismenko da me uci!!!! Ne znas ni elementarnu gramatiku.... Inace Zvonko Blagojevic je formirao Parking servis i pripremio svu zakonsku regulativu i dokumentacionu podlogu za osnivanje ovog JP.
Stetu su trpeli privatnici, i trpe je jos, posebno u Sindjelicevoj, zbog beskrajnih radova.

Odgovori
čet

21.11.

2019.

Oni bi opet?! [neregistrovani] u 14:44

BAS DA VIDIMO!

Zato cete do godine zbog ovakve organizacije da dobijete prijavu. Svake godine je isto na Veliki Petak...
Pametnjakovice!

Odgovori
čet

21.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 12:59

Re: Perjanica

Gospodja Papovic je diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa visokim prosekom, i sa 10 godina radnog iskustva u struci! Cisto za podvuci paralelu!

Odgovori
čet

21.11.

2019.

Burjanac [neregistrovani] u 11:39

Re: ludilo

mislim da bi teletabisi bolje vodili ovaj propali grad.

Pa i vode ga, korumpirani teletabisi, još gora varijanta.

Odgovori
sre

20.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 19:34

Perjanice

Gospodja Papovic je Vukovac Pozarevacke gimnazije, i diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa prosecnom ocenom 8,5 i sa 10 godina radnog iskustva u struci! Mozete samo da sanjate o tome!

Odgovori
sre

20.11.

2019.

Vojvoda od Sinđeliceve ulice [neregistrovani] u 14:18

Obrnuta ekonomija

Pravo pitanje je kako Parking Servis uopšte može da iskaže dobit !

Odgovori
sre

20.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 13:19

Paralela?

Zvonko Blagojević je završio mašinstvo u Beogradu a perjanica SNS-a gospoja Papović?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije