Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Na javnoj prodaji 14 objekata sa teritorije Braničevskog okruga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 11. 2019. Požarevac

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

Na javnoj prodaji 14 objekata sa teritorije Braničevskog okruga

Prema podacima portala dobos.rs sa teritorije Braničevskog okruga na javnoj prodaji nalazi se 14 objekata i parcela zemlje.

Kako se navodi na ovom portalu ove objekte mahom na prodaju stavljalju banke ili poverioci koji nisu mogli da naplate potraživanja od vlasnika. Najveći objekat koji se prodaje je klanica i zemljište u Rabrovu u opštini Kučevo.

Prema tim podacima najviše objekata se prodaje sa teritorije grada Požarevca ukupuno 5. Slede Kučevo, Malo Crniće i Žabara sa po 2 objekta i parcela zemlje. Dok se u Petrovc na Mlavi, Velikom Gradištu i Golubcu prodaje po 1 objekat ili parcela zemlje.

Zakon o izvršnom postupku predviđa da se prodaja pokretnih i nepokretnih stvari sprovodi kao sredstvo izvršenja, tj. kao izvršna radnja kojom se po zakonu prinudno ostvaruje novčano potraživanje. Izvršne radnje mogu se neposredno sprovesti protiv izvršnog dužnika i drugih lica u skladu sa ovim zakonom.

Predmeti izvršenja su stvari i prava na kojima se po zakonu može sprovesti izvršenje radi ostvarivanja potraživanja. Međutim, predmeti izvršenja ne mogu biti stvari izvan prometa, kao ni druge stvari koje zakon isključuje. Na primer, kod prodaje pokretnih stvari, predmet izvršenja ne mogu biti odeća, obuća, rublje i drugi predmeti lične upotrebe, ordeni, medalje, ratne spomenice, porodične slike, kao ni drugi predmeti koje navodi zakon. Predmeti izvršenja ne mogu biti ni tražbine po osnovu poreza i drugih javnih obaveza. Konačno, predmeti izvršenja ne mogu biti ni objekti, oružje i oprema namenjeni odbrani i bezbednosti države.

Izvršenje se sprovodi po osnovu Rešenja o izvršenju, kojim se usvaja zahtev iz predloga za izvršenje.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije