Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Gotova likvidacija. Šta ćemo sa pločama i diskovima?

Likvidacioni postupak nad preduzećem Radio Požarevac je okončan nakon tri godine. Celokupna imovina ovog medija, uključujući i dva objekta za koje ne postoji pravna dokumentacija procenjena je na nešto više od 2 miliona dinara. Postavlja se pitanje gde će završiti fonoteka koja nije zanimala one koji su popisivali imovinu.

Nakon neuspele privatizacije, Radio Požarevac je odlukom lokalne skupštine ugašen početkom oktobra 2016.godine i to nakon nepunih 39 godina rada. Ubrzo je pokrenut likvidacioni postupak koji je završen odlukama koje je požarevački parlement usvojio 19.novembra.

Ukupno procenjena pokretna i nepokretna imovina procenjena je 2016.godine na 2.079.428 dinara i ona je u vlasništvo i na dalje raspolaganje pripala osnivaču Gradu Požarevcu. Pored kancelarijske opreme i emisione tehnike, u vlasništvu radija bila su i dva objekta na Crvenom krstu i Memincu u kojima su se nalazili predajnici.

U objektu u kome se nalazio Radio Požarevac, u Takovskoj ulici pre tri godine je sve uredno popisano, čak i čiviluci. Diskutabilno je koliko ova imovina vredi danas, pre svega zbog oštećenja u samog objekta u kome se i danas nalazi.

S druge strane, postavlja se pitanje kakva je sudbina fonoteke koja nije zanimala popisivače. Kako kaže odbornica u skupštini Jelena Vinkić, a koja je nekada bila zaposlena u Radio Požarevcu, reč je o hiljadama gramofonskih ploča, kompakt diskova, traka i tonskih zapisa.

Član gradskog veća za kulturu i informisanje, Dejan Krstić kaže da ništa neće biti bačeno i da u gradskoj upravi razmatraju mogućnost da celokupnu fonoteku predaju Istorijskom arhivu.

Tehnička oprema koja je još uvek funkcionalna mogla bi da se iskoristi i preda Centru za kulturu, dodao je on.

čet

21.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 16:57

Trla baba lan...

Nisam upućen, ali po kom zakonu je Radio Požarevac preduzeće.Zar to nije ustanova? I zašto se fonoteka daje Istorijskom arhivu - šta će oni tamo sa njom da rade?Da je drže na stalažama ili u kutijama i izučavaju.Da bi neko preslušao neku ploču ili kasetu, potrebna mu je oprema. Ako se oprema daje Centru za kulturu, logično je da se i fonoteka ustupi Centru za kulturu.

Odgovori
čet

21.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 14:11

Gde je tu razum?

Radio Požarevac je deo sredstava zarađivao, ostatak je za opštinu bio veliki trošak? Naravno da ima para za razne savetnike od kojih nikada neće biti koristi, naprotiv prave samo štetu!
Poenta je da se sve uništi pa onda proda novokomponovanim biznismenima bliskim vlasti. Tada na scenu stupa on i hvali se "uspešnom" prodajom? Ko normalan prodaje imovinu i još se hvali, prodali smo železaru, prodali smo Bor? Botovi tapšu i mljackaju sendviče, nesvesni svojih limita.

Odgovori
čet

21.11.

2019.

Jarac [neregistrovani] u 12:26

Ima tu fine opreme

Ima tu fine opreme, dobri su mikrofoni, magnetofoni, miks pult, yvu;nici, predajnici, antene, Nemoj da nas yamajavate fonotekom i diskovima

Odgovori
čet

21.11.

2019.

Sima [neregistrovani] u 07:55

TUGA

Emisija: VAŠ IZBOR NAŠA PLOČA, mogla bi da se zove VAŠ IZBOR NADGROBNA PLOČA...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije