Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Podrška razvoju inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga preduzetnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 11. 2019. Beograd, Požarevac

Izvor: EKapija

Podrška razvoju inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga preduzetnika

U Privrednoj komori Srbije predstavljeni su programi Fonda za inovacionu delatnost - Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede, koji predviđaju dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. Konkurs za učešće u programima otvoren je do 31. decembra.

Fond za inovacionu delatnost raspisao je 10. oktobra javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede. Prijave za oba programa se podnose putem portala Fonda do 31. decembra, a sva potrebna dokumentacija se nalazi na internet stranici Fonda.

U okviru Programa ranog razvoja, Fond može dodeliti sredstva u iznosu do 80.000 EUR po projektu, a za program se mogu prijaviti mikro i mala preduzeća osnovana u Srbiji, u većinskom privatnom srpskom vlasništvu i ne starija od pet godina. Prvi put prijavu mogu da podnesu i timovi, koji će biti u obavezi da registruju preduzeće tek u slučaju da njihov projekat bude odobren za finansiranje. Finansiranjem koje Fond dodeljuje se pokriva maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje je do 12 meseci, navodi se na sajtu PKS.

Kroz Program saradnje nauke i privrede dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 EUR po projektu, a korisnici su konzorcijumi od najmanje jednog privatnog mikro, malog ili srednjeg preduzeća osnovanog u Srbiji i jedne javne akreditovane naučno-istraživačke organizacije. Podrška omogućava konzorcijumima da realizuju zajedničke projekte kako bi stvorili proizvode, usluge, tehnologije i tehnološke procese visoke vrednosti kroz primenjeno istraživanje i razvoj. Finansiranjem koje Fond dodeljuje pokriva se maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60% za srednja preduzeća. Projekti mogu trajati do 24 meseca.

Više informacija možete pročitati OVDE.

pet

22.11.

2019.

ono ima ima, ali preterase [neregistrovani] u 10:48

android

Ponovo ne starija od pet godina. Pre sest godina i vise preduzetnuci nisu ni postojali, izgleda. Samo napredni da se pomazu. Pa sad otac ministra policije moze lepo da prodje. On je bar tri firme osnovao u tom periodu

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije