Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

29. 11. 2019.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Grad predstavlja studiju o javnom prevozu

Javna prezentacija Studije javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Požarevca održaće se u ponedeljak u 11 časova u sali požarevačke skupštine. Grad Požarevac je pozvao sve zainteresovane da učešćem i predlozima utiču na uspostavljanje efikasnijeg sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza.

Grad Požarevac namerava da u bliskoj budućnosti uđe u javno privatno partnerstvo u javnom prevozu. Upravljači grada ovu odluku pravdaju željom da se uspostavi kvalitetniji prevoz koji će zadovoljavati potrebe putnika sa optimalnom mrežom linija i polazaka u mesnom saobraćaju.

Studiju o javnom prevozu izradilo je preduzeće „Traffic&Transport Solutions“ sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, a ova usluga je budžet koštala oko 5,3 miliona dinara.

Ovaj dokument nudi predloge odluke o javnom prevozu, tarifnom sistemu, cenovniku, kao i načinu na koji će se birati prevoznici kojima će se poveravati obavljanje prevoza putnika, sa opštim uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju autobusi.

Prema odluci o pokretanju postupka javno privatnog partnerstva (JPP) sa elementima koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji Grada Požarevca, grad bi u narednom periodu trebalo da izradi projekat JPP, a nakon dobijanja potrebnih saglasnosti sprovede postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg partnera.

Požarevac nema adekvatno uređen javni prevoz putnika, a eventualno poveravanje ove delatnosti postojećim javnim preduzećima ili osnivanje novog javnog preduzeća bi bilo izuzetno skupo jer nijedno javno preduzeće ne poseduje ni tehničke ni kadrovske kapacitete.

Boom 93 je u oktobru pisao o novom sistemu gradskih i prigradskih linija koji se predlaže u studiji.

Uvid u studiju možete ostvariti na ovom LINKU.

pon

02.12.

2019.

Požarevljanin [neregistrovani] u 19:46

Re: Razumevanje

Razumem te prijatelju. Cane Babovića i Petrovački put su katastrofa. Takođe deo koji su zakrpili na Lučičkom ptu isto

Odgovori
ned

01.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 09:15

Re: prioritet

Neznaš sta je gore pre krpljenja ili posle. Pogledajte samo Cane Babović i 6.Ličke,Dalmatinsku Petrovački put itd itd. Zatvor je nagrada za nosioca poslova kao investitor i izvođaće radova. Najgora asfaltna preduzeća imamo u Državi. Vidi se iz priloženog.

Odgovori
sub

30.11.

2019.

Požarevljanin [neregistrovani] u 11:27

Prioritet

Prioritet je da se prvo zakrpe sve rupe mada mislim da će da sve ovo čeka do proleća. Onda hitno da se reši problem parking mesta pa tek onda možemo o prevozu. Velike su gužve a nema parking mesta dovoljno. A ovaj parking kod hotela Dunav treba grad o svom trošku da završi pa onda nek se tuži i da traži da mu isplate sav novac koji su uložili. Ovako mogu da se tuže 10 godina a ovo sve da stoji. I tu firmu stavite na crnu listu da se zna!

Odgovori
pet

29.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 20:19

Ringelsan

a kada će biti studija izvodljivosti normalnog krpljenja puteva?Vidi li neko ovaj javasluk,čist bezobrazluk pip pip pip

Odgovori
pet

29.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 18:17

Putevi

A po kojim putevima da se teraju autobusi, ispadaju točkovi bato moj

Odgovori
pet

29.11.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 17:32

Busije

Zasto nema češće vecernjih polazaka da školarci mogu posle skole busom bezbedno kući. Zasto nema subvencija za gradski saobraćaj za đake. Sramota 2500 dinara karta mesečna

Odgovori

Ostavi komentar