Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 12. 2019.

Izvor: Večernje Novosti

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru ukida se dogodine

Posle punih pet godina Zakon o maksimalnom broju zaposlenih u javnoj upravi 31. decembra se stavlja "ad akta". Kontrola zapošljavanja će, međutim, i dalje postojati preko Vladine komisije koja će pratiti planiranu masu zarada svakog budžetskog korisnika u 2020, sa zahtevima za dodatno zapošljavanje. To znači da će se i u narednoj godini do posla u državnoj službi dolaziti samo uz "zeleno svetlo" komisije.

Kako "Novosti" saznaju, zapošljavanje novih službenika biće moguće samo u skladu sa finansijskim mogućnostima, a tamo gde dolazi do prirodnog odliva ljudi, kao što je odlazak u penziju ili promena posla, novi kadar će se odobravati bez zastoja preko komisije.

Od kraja 2013. godine, kada je uvedena zabrana zapošljavanja u javnom sektoru broj zaposlenih je smanjen za gotovo 49.000, tako da danas 6,4 odsto svih zaposlenih radi u državnoj administraciji, dok je u EU taj prosek 8,5.

Više informacija možete pogledati OVDE.

sub

07.12.

2019.

anonymous [neregistrovani] u 03:03

Partijska drzava

Znate li kako se danas zaposljavaju ljudi? Podnese se zahtev preko interne SNS veb aplikacije, to se prosledi nekom funkcioneru i ako se utrdi da je veran, aktivan i poslusan clan partije/sekte, oni ga zaposle.
Ovu vrsu korupcije i zloupotrebe polozaja treba regulisati sto pre, izvrsiti istragu i pohapsiti pocinioce.

Odgovori
sre

04.12.

2019.

Bane [neregistrovani] u 22:13

Trgovac ljudskim zivotima

Ljudi, ovog Baneta treba uhapsiti zbog trgovine uticajem, jer ni jedan radnik u bilo kom JP nije zaposlen bez njegove saglasnosti. Takodje, svi spiskovi "racionalizovanih" radnika su prosli kroz njegove ruke. Pritisnite direktore i ispevace sve ovo

Odgovori
pon

02.12.

2019.

Radnik na odredjeno [neregistrovani] u 18:15

Necu da budem clan Partije

...Novi kadar ce se odobravati bez zastoja preko (stranacke) komisije...

Odgovori

Ostavi komentar