Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Održan Festival kulturno – umetničkih amaterskih dostignuća gluvih i nagluvih Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

02. 12. 2019. Požarevac

Izvor: Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih

Održan Festival kulturno – umetničkih amaterskih dostignuća gluvih i nagluvih Srbije

Juče je održan 43. Republički festival kulturno – umetničkih amaterskih dostignuća gluvih i nagluvih Srbije u izvođenju narodnih igara – folklora i recitala - recitacija u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac.

Festivalu su prisustvovali i predstavnici Saveza gluvih i nagluvih Srbije i lokalnih organizacija gluvih i nagluvih sa teritorije Republike Srbije, kao i predstavnici КUD-a gluvih i nagluvih Nacionalnog Saveza gluvih i nagluvih Republike Severna Makedonija – Narodno udruženje ,,Tradicija'' iz Skoplja.

Prvo mesto u folkloru osvojilo je Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga Кragujevac, drugo mesto osvojilo je Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih Požarevac, dok je treće mesto pripalo Udruženju gluvih i nagluvih ZO Užice.

Prvo mesto u izvođenju recitala-recitacija osvojila je predstavnica Organizacije gluvih Novi Sad, КUD ,,Jovan Boljarić’’, Tatjana Radvanj Papđurdes, drugo mesto osvojio je predstavnik Udruženja gluvih i nagluvih ZO Užice,  Zlatko Matić, a treće mesto u izvođenju recitala-recitacija osvojio je predstavnik Savez gluvih i nagluvih Sombor.

Požarevačko udruženje gluvih i nagluvih je po drugi put zaredom domaćin ovog Festivala.

Nema komentara.

Ostavi komentar