Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

03. 12. 2019. Požarevac

Autor: N.Stojićević Izvor: Boom 93

Dodeljene Povelje kulture

U gradskom zdanju danas su dodeljene Povelje kulture. Ovogodišnji dobitnici su Kamerni hor odjek, Dalibor Stojadinović, rukovodilac kulturno-umetniškog društva, Olivera Janićević, profesor solo pevanja i Miloš Lukić, prvak igračkog folklornog ansambla.

Danijela Žukovski, predsednica Kulturno-prosvetne zajednice rekla je da je Povelja kulture nagrada koja prepoznaje doprinos pojedinca ili institucije na polju kulturnog delovanja.

“Izaći iz okvira redovnog rada, dati poseban doprinos, unaprediti manifestacije i proširiti vidike, to su mesta koja prepoznaje Kulturno-prosvetna zajednica dodeljujući Povelju kulture”, navela je Žukovski.

Gradonačelnik Bane Spasović je istakao da tragajući za sjajem Milene Pavlović Barili, Milivoja Živanovića, Slobodana Stojanovića i drugih koji su ovaj grad zadužili svojim delima, nailazimo na nova imena, od kojih su neka i na listi dobitnika ovogodišnje Povelje kulture.

Na dodeli Povelje kulture muzičke numere izveli su učenici Muzičke škole, kao i Kamerni hor Odjek, jedan od ovogodišnjih dobitnika.

Ove godine u okviru Novembarskih dana kulture prikazano je preko 40 programa na različitim lokacijama i u različitim formama.

Nema komentara.

Ostavi komentar